El cicle de documentals “Mar fràgil” s’obrirà divendres vinent amb una selecció dels millors moments de les píndoles audiovisuals “Vas peix de peix?”

Divendres vinent, 2 de setembre a les 18 h, el Museu de la Pesca, a Palamós obrirà una nova edició del cicle de documentals “Mar Fràgil”, mitjançant el qual poder reflexionar sobre el medi marí, el sector pesquer i el peix fresc, i fer-ho visionant el documental i obrint un debat posterior amb els seus autors.

Les tres projeccions programades per aquesta edició esdevenen diferents mirades a la mar, la pesca i el peix, amb la intenció de conscienciar els participants sobre les seves diverses realitats. Aquesta activitat s’emmarca en el programa de la 12a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic que organitza la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya.

“Vas peix de peix?”
El tret de sortida del cicle serà amb una selecció dels millors moments de les divertides píndoles audiovisuals “Vas peix de peix?”. Es tracta d’una producció del Museu de la Pesca i de l’Espai del Peix, realitzada l’any passat, mitjançant les quals es donen a conèixer els valors nutricionals de les espècies pesqueres. Tenen com a protagonistes famílies alienes a la pesca, que hi participen amb reptes, proves i elaboracions de receptes per a tots els gustos.

Es tracta d’unes píndoles de pocs segons, realitzades en un format i llenguatge adient per a ser difoses per les xarxes socials, o bé ser consultats a través de web.

Els públics als quals s’adrecen principalment aquests vídeos són les famílies i els centres educatius (de primària, secundària ESO i centres de formació professional, centres universitaris, així com centres de formació ocupacional), per tal d’aprendre més del peix de llotja i del recurs pesquer de proximitat.

El cicle seguirà el dia 9 de setembre amb el documental “Vides de sal”, dirigit per l’antropòloga Sílvia Gómez (UAB) i mitjançant el qual es mostra un retrat viu, actual i realista sobre la situació de la pesca a partir d’experiències vitals en el marc d’un mar cada cop més saturat d’activitats marítimes i nàutiques.

El darrer dels documentals que s’inclouen enguany al “Mar Fràgil” serà el titulat “Una natura canviant. Pesca, ciència i canvi climàtic a la Costa Brava” (Joan Lluís Alegret i Alfons Garrido) que es projectarà el dia 16 de setembre.

Aquest audiovisual presenta els resultats de la recerca impulsada per la Càtedra d’Estudis Marítims i el Museu de la Pesca que estudia l’ofici de pescador a l’ombra del canvi climàtic i la relació actual del sector pesquer amb el coneixement científic. Pescadors del litoral gironí expliquen com noten els efectes del canvi climàtic sobre el medi marí i si els és útil la informació científica que tenen a l’abast.

Totes les sessions són amb accés gratuït, tenen lloc al Museu de la Pesca, coincidint amb divendres, i sempre s’inicien a les 18 h.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp