El Club Alpí Palamós obrirà el proper divendres les sisenes Jornades de Muntanya i Natura

El proper divendres 2 de novembre s’obriran oficialment a Palamós les cinquenes Jornades de Muntanya i Natura organitzades pel Club Alpí Palamós, amb la col•laboració de les àrees de Medi Ambient, Cultura i Esports de l’Ajuntament de Palamós.

Després de la bona acollida de les primeres edicions, aquesta entitat esportiva del municipi posa a l’abast de tothom i per sisè any consecutiu, un programa amb diverses propostes relacionades amb l’esport de muntanya. Projeccions de pel•lícules, d’audiovisuals, xerrades i la realització de la 9a marxa dels traginers, formen part d’aquest programa d’activitats que s’allargaran enguany fins al 9 de novembre.

LES ACTIVITATS PROGRAMADES
La primera de les propostes, totalment gratuïta, tindrà lloc el proper divendres (02/11/12) a partir de les 21.30 h a La Gorga, on es durà a terme la projecció de l’audiovisual-conferència “Ladakh,el petit Tibet”. Es tracta d’un muntatge del muntanyenc Joan Serratosa, on diversos components del Club Alpí Palamós, després d’un trekking pel massís del Stok Kangri i l’ascensió al seu cim principal de 6.123 metres, donaran a conèixer una part remota i plena de contrastos a l’Himàlaia Indi.

Posteriorment el dimecres 7 de novembre es durà a terme la segona de les projeccions previstes, amb el passi de la pel•lícula “Entre Lobos”, que relata la història real de Marcos Rodríguez que des dels 7 als 19 anys va viure completament aïllat a Sierra Morena envoltat de llops i sense tenir contacte amb humans. Aquesta projecció tindrà lloc a les 21.30 h al cinema Arinco.

El divendres 9 de novembre a les 21.30 h, el teatre-auditori La Gorga acollirà la tercera i darrera de les projeccions de les Jornades de Muntanya i Natura. En aquest cas es projectarà l’audiovisual “Jordi Pons,les muntanyes de tota una vida”, on aquest reconegut alpinista català,pare de diverses generacions d’alpinistes i amb un reconegut prestigi a nivell internacional, aproparà les seves experiències al llarg de gairebé 70 anys de trajectòria al món de la muntanya.

LA MARXA DELS TRAGINERS
El diumenge 4 de novembre serà el torn, un any més, de la popular Marxa dels Traginers que enguany arriba a la seva novena edició.

Amb sortida (a les 8 h del matí) i arribada a la finca municipal de Can Pere Tià (camí de Bell-lloc al costat de la fàbrica Hutchinson), la marxa ofereix als participants dos recorreguts. Un de curt d’uns 7 quilòmetres, i un altre de més llarg, amb 15 quilòmetres. Els dos itineraris permeten conèixer alguns dels espais més destacats de la vall de Bell-lloc a nivell mediambiental i patrimonial.

El preu d’inscripció és de 6 € per a participants federats amb llicència FEEC i de 8 € per a les persones no federades. Aquest preu inclou: l’assegurança de cada participant, l’avituallament durant el recorregut, esmorzar un cop s’arribi a la finca municipal de Can Pere Tià, i l’obsequi de participació.

La Marxa Popular dels Traginers deu el seu nom a la important activitat del transport de llenya i d’altres productes que durant molts anys es va desenvolupar a la vall de Bell-lloc, veritable eix de comunicació durant segles entre els municipis de Palamós, La Bisbal i Calonge.

Un cop més l’organització lliurarà a cada participant un desplegable informatiu mitjançant el qual s’informa a totes les persones interessades en la descoberta d’aquesta zona, de tres itineraris a poder realitzar mitjançant els quals conèixer la vall i els seus valors mediambientals, culturals i patrimonials.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat