El Concurs de Colles Sardanistes de Palamós acull un total de trenta formacions d’arreu de Catalunya

Un total de trenta colles sardanistes d’arreu de Catalunya participaran el pròxim dissabte 10 de juny, al 73è Concurs de Colles Sardanistes de Palamós, un dels més veterans de les comarques gironines organitzat per l’entitat local Agrupació Sardanista Costa Brava amb la col•laboració de l’Ajuntament de Palamós, la Diputació de Girona i la Confederació Sardanista de Catalunya.

Un any més aquesta activitat tindrà lloc a l’esplanada del port (estenedor de xarxes) situat entre el pàrquing de la platja i el port pesquer.

El Concurs de Colles Sardanistes de Palamós, que comptarà amb la participació de la cobla Tres Vents, s’iniciarà a les 22 h, amb un galop d’entrada a càrrec de totes les colles participants, que provenen de diversos municipis de Catalunya i també de la Catalunya Nord, com: Girona, Banyoles, Torroella de Montgrí, Barcelona, Cassà de la Selva, Tarragona, Figueres, Lleida, Vic o Vilallongue dels Monts.

Una edició més el concurs es dividirà en cinc categories: alevins, infantils, juvenils, veterans i grans, que competiran pel campionat juvenil de Catalunya, territorial de comarques gironines i lliure. En total seran quatre sardanes de lluïment, més les sardanes de punts lliures i de germanor, les que interpretarà la cobla Tres Vents durant aquesta destacada jornada sardanista.

Precisament la sardana de germanor, “Una mirada”, ha estat escollida com a sardana universal pel 2017. Enguany se celebra el bicentenari del naixement del seu autor, el mestre Pep Ventura. Per aquest motiu i abans de la interpretació d’aquesta peça l’Agrupació Sardanista Costa Brava llegirà una carta del president de la Generalitat de Catalunya commemorativa d’aquesta efemèride. El Concurs de Colles Sardanistes de Palamós comptarà també amb la interpretació de peces d’autors tan reconeguts com: Conrad Saló, Francesc Juanola, Jaume Burjachs o Jordi León.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat