L’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Palamós va iniciar aquest passat dimecres 22 d’octubre la sisena edició del concurs de cuina per a joves “Focs creuats”, que es realitza a l’Espai del Peix.
Aquesta proposta, totalment gratuïta, té com a objectiu la realització d’una activitat lúdica i divertida en la qual s’introdueix els joves al món culinari, aportant-los els coneixements bàsics per a poder elaborar una cuina senzilla, equilibrada i saludable.
El concurs és adreçat a nois i noies del municipi de 12 a 30 anys i té lloc a l’Espai del Peix. Les dues sessions restants es faran coincidint amb el dimecres 29 d’octubre i el dimarts 4 de novembre, a partir de les 17 h.
Aquesta activitat està pensada per a equips de 3 o 4 joves que, assessorats pel cuiner palamosí Tomàs Brull, han d’elaborar un menú complet amb entrant, plat principal i postres, amb producte de proximitat i de temporada.
Les propostes del xef que condueix el concurs són sempre a base de productes saludables, amb ingredients que es poden aconseguir a preus assequibles. Aquestes premisses obren la porta a poder parlar i promocionar entre el jovent, per exemple, les varietats de peix menys conegudes però d’una qualitat excel·lent.
“Focs creuats” dona l’oportunitat de treballar el desenvolupament d’habilitats per a l’autonomia i la independència dels i les joves, alhora que els transmet coneixements arrelats al territori.
El jurat del concurs està format per dos cuiners professionals, que tenen en compte i puntuen aspectes com l’estètica del plat, el gust, el treball en equip o la higiene.
L’equip guanyador de la sisena edició del concurs de cuina per a joves, “Focs creuats”, tindrà com a premi una targeta de 50 € per a cada membre de l’equip per a poder gastar en els comerços de Palamós associats a Fecotur.