El conseller David Mascort visita la nova deixalleria de Palamós

El conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, David Mascort, ha visitat aquest migdia (12/06/24) les instal·lacions de la remodelada deixalleria municipal de Palamós, ubicada al polígon industrial de Sant Joan (c/ de Rafel Savalls, 9).

L’alcalde de Palamós, Lluís Puig i la regidora de Medi Ambient, Maria Puig, han acompanyat al conseller a la visita, fent un recorregut per les noves instal·lacions d’aquest servei.

La reforma integral de la deixalleria de Palamós, es feia del tot necessària per a un equipament amb més de vint anys d’antiguitat, que havia quedat obsolet en alguns aspectes vinculats al tractament i reciclatge de residus, i que no cobria les necessitats d’un municipi que en aquests anys ha anat incrementant la seva població, fins als més de 18.000 habitants.

Aquest projecte ha permès la remodelació, actualització i ampliació d’aquest equipament, que ha crescut amb més de 1.200 m2, resultant de la suma del terreny de propietat municipal que ara forma part de l’actual deixalleria, i que havia estat utilitzat anteriorment per a l’emmagatzematge de material de la Brigada Municipal.

La nova deixalleria té una superfície de 3.139 m2 i compta amb un moll de càrrega, una bàscula i noves caixes d’emmagatzematge amb una major capacitat, un magatzem cobert i un altre per a residus perillosos, així com una sala polivalent on poder fer activitats pedagògiques adreçades a la ciutadania i fer difusió de la gestió de residus i el seu tractament. Tots els nous edificis que integren la nova deixalleria han estat construïts amb fusta amb l’objectiu de generar 0 emissions.

L’equipament compta amb zones enjardinades i s’ha dotat amb 16 plaques fotovoltaiques mitjançant les quals es cobreix tota la despesa energètica que genera aquest servei.

El projecte ha rebut la totalitat de la subvenció que el municipi va sol·licitar a l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) per a l’execució d’aquestes obres i el seu posterior equipament. Es tracta d’un total de 404.626 €, un 69% del pressupost global, que se sumen ara als 180.000 € (31%) que l’Ajuntament de Palamós assumeix dels seus recursos propis per a la realització d’aquestes obres, i amb els quals es complementa el finançament necessari per a l’execució de la reforma integral de la deixalleria i l’adquisició de nou equipament, que és de 584.626 €.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/07/2024

Relacionades per entitat