El creuer “Seabourn Sojourn” fa escala per primera vegada al port de Palamós

El director general de Transports i Mobilitat i vicepresident de Ports de la Generalitat, Ricard Font, acompanyat de l’alcaldessa de Palamós, M. Teresa Ferrés, i la gerent de Ports de la Generalitat, Dolors Rodríguez, van lliurar una metopa commemorativa al capità del creuer Seabourn Sojourn, Hamish Elliot, amb motiu de la seva primera escala al port de Palamós.

SEABOURN CRUISES APOSTA DE NOU PER PALAMÓS
El Seabourn Sojourn va arribar ahir diumenge 15 d’abril a les 8.00 h procedent de Palma de Mallorca, amb 443 passatgers, majoritàriament nord-americans, i 346 tripulants. Després de fer una estada de deu hores a Palamós, l’elegant creuer va salpar cap a Marsella (França).

Aquest creuer de luxe té un dels majors balnearis instal•lat en un vaixell que ocupa dues plantes. Així mateix, disposa d’una àmplia oferta gastronòmica que es pot assaborir en un dels quatre restaurants. Completa els serveis als creueristes amb sis bars i salons, piscines exteriors, centre de fitness, saló de bellesa, sales massatge, saunes i banys turcs, sales d’esports i de joc, biblioteca, casino i botigues.

El Seabourn Sojourn, que va iniciar la navegació l’any 2010, pertany a la naviliera Seabourn Cruises Line. Aquest vaixell disposa de 225 suites amb terrassa, 7 cobertes i 10 ponts. Pel que fa a característiques tècniques té una eslora de 198 metres, una mànega de 26 metres, un calat de 6,7 m i un registre brut de 32.346 tones.

L’escala de Seabourn Sojourn ha estat la segona escala de la temporada. La tercera, la realitzarà el Thomson Destiny, el pròxim 27 d’abril.

30 ESCALES I 38.000 PASSATGERS
La temporada 2012 el port de Palamós espera 30 escales de creuer i la visita de 38.000 passatgers. Aquestes xifres consoliden un any més l’activitat creuerística a la Costa Brava i enforteixen la posició de Palamós com a port escala de creuers a la Mediterrània en el mercat internacional del sector creuerístic.

D’aquesta temporada, destaca l’arribada de creuers amb major capacitat de passatge. De fet, el 90% de les 30 escales previstes portaran a bord més de 1.000 passatgers. Enguany, atracarà a Palamós per primer cop la companyia nord-americana Crystal Cruises. Així mateix, continua la desestacionalització de la temporada de creuers, ja que ha començat el mes de març i finalitzarà el mes de desembre.

EL PORT DE PALAMÓS ES PROMOCIONA A TUNIS
Ports de la Generalitat continua treballant per promoure l’activitat de creuers en els principals fòrums i congressos internacionals d’aquest sector. La propera cita per impulsar els creuers a Palamós serà la 40a assemblea de l’Associació de ports de creuers de la Mediterrània (Medcruise), que s’inicia el 30 de maig a Tunis (Tunísia).

Des de l’octubre passat el port de Palamós és nou membre de la Junta Directiva de Medcruise des d’on contribueix a promocionar la Mediterrània com a destinació de creuers i a gestionar aquesta associació.

L’Associació Medcruise, creada l’any 1996 per promoure la indústria de creuers a la Mediterrània i els seus mars adjacents, ajuda als seus membres proporcionant xarxes i oportunitats de desenvolupament promocional i professional. Aquesta associació, en constant creiexement, està formada per 69 ports membres i 26 membres associats que representen agents portuaris o entitats turístiques del sector.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat