El curs vinent l’Institut de Palamós encetarà l’oferta de cicles formatius de grau superior i ampliarà els de grau mitjà

L’Institut de Palamós s’estrenarà el curs que ve 2016-2017 en l’oferta de grau superior encetant un cicle formatiu de Desenvolupament d’aplicacions multiplataforma (ofereix formació en serveis informàtics, anàlisi i programació) i, a banda, ampliarà els seus cursos de grau mitjà amb la incorporació del cicle formatiu de Farmàcia i parafarmàcia.

La decisió s’ha fet pública aquesta setmana per part del departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Aquestes incorporacions són un pas important per l’institut palamosí i per al propi municipi els quals han reclamat de manera insistent l’ampliació de l’oferta educativa del centre. Amb aquests nous cursos es dóna resposta a l’elevada demanda d’estudis de grau mitjà que té el centre i possibilita la continuïtat als estudis d’informàtica on seguir estudiant és la tendència habitual dels seus alumnes.

Els dos nous cicles formatius seran duals, combinant la formació en el centre educatiu i l’activitat en una empresa, i comptem amb la col•laboració del Col•legi de farmacèutics i el Parc científic i tecnològic de Girona.

Actualment Palamós tan sols disposa de tres cicles formatius de grau mitjà que s’imparteixen a l’Institut de Palamós, un de cures auxiliars d’infermeria, un altre d’atenció a persones en situació de dependència i el darrer de sistemes microinformàtics i xarxes.

Aquesta situació ha suposat un greuge comparatiu per al municipi envers altres poblacions de la comarca, esdevenint una oferta insuficient davant les necessitats actuals del sector empresarial i social de Palamós.

Amb la incorporació dels nous cicles formatius s’inicia un procés que haurà de començar a frenar el desequilibri que ha patit la població en relació a la manca d’una oferta adequada de cicles formatius de Formació Professional.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp