El Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual es commemorarà a Palamós amb la projecció d’un muntatge de dues pel•lícules enregistrades a la vila a principis i mitjans del segle passat

Diumenge vinent, dia 27 d’octubre, Palamós commemorarà, un any més, el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, amb la projecció d’un muntatge de dues pel•lícules enregistrades a la vila a finals dels anys seixanta i a finals dels anys vint del segle passat.

L’acte, amb entrada gratuïta, és organitzat pel Servei d’Arxiu Municipal i tindrà lloc a les 18 h, al teatre La Gorga. Amb aquesta acció es vol donar a conèixer un valuós patrimoni moltes vegades inèdit, que gràcies a les persones que l’han conservat, mostra algun passatge del passat de Palamós.

Una projecció amb la fàbrica Vincke i el port com a protagonistes
La projecció de diumenge consistirà en un muntatge de 30’ de durada que inclourà dues pel•lícules, una dedicada a l’emblemàtica fàbrica Vincke; i l’altra a l’activitat al port palamosí en el primer terç del segle passat.

Aquests enregistraments permetran als espectadors viatjar a la vida quotidiana d’un Palamós, de vegades difícil d’identificar i conèixer l’activitat del dia a dia del municipi; descobrint una visió singular de la vila i la voluntat de documentar la vida palamosina de l’època.

La part de la pel•lícula dedicada a la fàbrica Vincke, documenta l’activitat diària d’aquesta indústria en un dels seus moments de màxima esplendor, a finals dels anys seixanta. La del port recull la visita del vaixell de càrrega i passatge J.J. Sister, que va tenir lloc a Palamós el diumenge 28 de juliol de 1929, un esdeveniment multitudinari que va ser recollit a la premsa local.

La projecció acabarà amb un fragment entranyable de filmació del passeig del Mar a l’hivern, també enregistrat a finals dels anys vint.

Aquesta projecció anirà acompanyada, en la seva part no sonora, de música en directe que ha estat creada especialment per a l’ocasió per Ferran Aran, pianista i compositor, amb més de 25 anys d’experiència en l’àmbit musical com a director i intèrpret en conjunts i orquestres arreu de Catalunya i també en l’àmbit nacional, realitzant tasques de coach i especialista en musicoteràpia.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat