El director general de Pesca de la Generalitat inaugurarà aquest dimecres el nou curs acadèmic de la Càtedra d’Estudis Marítims

La Càtedra d’Estudis Marítims (Universitat de Girona – Ajuntament de Palamós) durà a terme, aquest dimecres 7 de novembre, la tradicional lliçó inaugural amb la qual cada any s’obre oficialment el seu curs acadèmic, en aquest cas corresponent al període 2018-2019.

L’acte, obert a tothom, tindrà lloc a partir de les 19 h, al Museu de la Pesca, i serà presidit per l’alcalde de Palamós, Lluís Puig; la vicerectora d’Estudiants i Inserció Laboral de la Universitat de Girona, Laura Vall-llosera; i el director de la Càtedra d’Estudis Marítims, Joan Lluís Alegret.

Conferència del director general de Pesca
Per aquesta ocasió s’ha previst l’obertura acadèmica de la Càtedra amb la conferència “Governança, cogestió i apoderament ciutadà. Una estratègia marítima que reivindiqui un país marítim”, que realitzarà el director general de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat de Catalunya, Sergi Tudela.

Aquesta conferència exposarà el nou paradigma en la gestió pesquera a Catalunya, basat en un model innovador de cogestió participativa, i des de baix, que preveu la participació conjunta de pescadors, científics, ong’s i administracions.

En aquest sentit la conferència exposarà exemples de plans de cogestió vigents i amb èxit com el Pla de Gestió de la Gamba de Palamós, el del Sonso o el recentment creat Pla de Gestió de la Sípia.

Divuit anys de la Càtedra d’Estudis Marítims
Aquest any la Càtedra d’Estudis Marítims celebra el seu divuitè curs acadèmic des que l’any 2000 es va crear a Palamós com una extensió de la Universitat de Girona al territori per fomentar i divulgar la recerca marítima.

En aquestes conferències inaugurals hi han participat científics d’orígens i disciplines molt variades, tot constatant l’interès de la Càtedra per abordar la realitat del litoral des de diferents perspectives: biologia, ecologia, tecnologia, economia, geografia, història, filologia o gastronomia.

La tasca científica de la Càtedra d’Estudis Marítims, dirigida pel professor d’Antropologia Social i Cultural de la Universitat de Girona Dr. Joan Lluís Alegret, i coordinada pel director del Museu de la Pesca Miquel Martí, va ser reconeguda el 2012 amb la “Gamba d’Or” atorgada per l’Associació de Restaurants de la Badia El Plat Blau, i la distinció de Confrare d’Honor atorgada el 2013 al seu director Joan Lluís Alegret, per la Confraria de Pescadors de Palamós.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat