El Festival Amb So de Cobla encara la recta final amb propostes trencadores en el món de la cobla

El Festival Amb So de Cobla encara la recta final amb propostes trencadores en el món de la cobla

Za i laTransmegacobla amb Tarta Relena i el productor musical i DJ del Rosselló Raph Dumas, la Cobla Sant Jordi i la companyia de dansa contemporània Cobosmika, les propostes d’aquesta recta final.

Demà divendres 5 d’agost, a les 22 h, a la Plaça Josep Sarquella, el Festival Amb So de Cobla presenta una de les propostes més trencadores de la sisena edició.

ZA! & la TransMegaCobla està format per la MegaCobla –quartet de vents de cobla tradicional nascut d’un taller amb ZA! l’any 2018 i que aporta experiència i experimentació a parts iguals– i les Tarta Relena, jove duo de trans-folk que ha revolucionat l’escena catalana.

Ambdues formacions se sumen al multiinstrumentisme del duet compost per Papa Dupau i Spazzfrica Ehd per retratar la seva pròpia visió de la música mediterrània passada pel filtre de la distorsió (tan actual en termes cognitius, socials i identitaris) i la psicodèlia (tan inevitable en una realitat cada cop més accelerada i saturada). Una travessia retrofuturista del folk al free que explora les ribes del nostre mar.

Així mateix, dissabte 6 d’agost a les 22 h, a la Plaça Josep Sarquella, el Festival tancarà amb una altra proposta innovadora que aglutina el so de la cobla, la música electrònica i la dansa contemporània.

Coblism 2 és el segon treball discogràfic i projecte conjunt del productor musical del Rosselló, Raph Dumas, i la polifacètica Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona. Aquest projecte va més enllà i aprèn de l’experiència, aquest cop, sobradament coneguts, DJ i Cobla és fusionen en tots els sentits, la cobla passa per les mans de l’electrònica i el DJ amalgama colors i sentits en una lectura molt actualitzada del caminar de la Tradició. Coblism és un projecte que s’infla amb la tradició i l’orgull de la cobla, però també funciona a la pista de ball modern. És la lectura personal d’en Raph del so cobla, des de la perspectiva d’un DJ Productor.

Per l’ocasió estaran acompanyat per la companyia Cobosmika. Creada a Alemanya l’any 2000 per la palamosina Olga Cobos i l’eslovac Peter Mika, ha col·laborat amb reconegudes companyies com Rui Horta S.O.A.P Dance Theatre (Frankfurt), Russel Maliphant Company (London) o Ballet Gulbenkian (Lisboa). El repertori de la companyia es caracteritza per un llenguatge coreogràfic atrevit, explosiu i virtuós que combina la dansa amb la improvisació i afegeix elements de les arts marcials i el teatre físic.
El Festival palamosí Amb So de Cobla se celebrarà del 2 al 6 d’agost en diferents espais a l’aire lliure del municipi.

Aquest projecte està inspirat per l’Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós, acollit i impulsat per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, gestionat per l’Ajuntament de Palamós, amb el suport de la Diputació de Girona i la col·laboració de la Confederació Sardanista de Catalunya.i Pau Alabajos i amb propostes totalment trencadores.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat