El festival Amb So de Cobla se celebrarà del 3 al 7 d’agost a Palamós i tindrà lloc en un únic escenari situat a la plaça de Josep Sarquella

Palamós acollirà del 3 al 7 d’agost la cinquena edició del festival Amb So de Cobla, l’únic festival de cobla de Catalunya, que referma el seu compromís amb la producció destinada a divulgar el so de la cobla per tal de situar-la en un lloc central de la creació contemporània. Com a principal novetat d’enguany, el festival tindrà lloc en un únic escenari a la plaça de Josep Sarquella de Palamós, per a poder tenir un control rigorós de l’aforament.

En la seva cinquena edició, l’Amb So de Cobla tornarà a comptar amb una programació que pretén transgredir i presentar els instruments de la cobla catalana en nous formats musicals amb artistes com la cantant barcelonina d’origen guineà Nakany Kanté, el cantautor osonenc Guillem Roma acompanyat per la Cobla Marinada o l’espectacle del disc Vega de les cantants Paula Grande i Anna Ferrer, que fusionaran la seva música amb la sonoritat de la cobla.

Amb motiu del Centenari del naixement del coreògraf Manuel Cubeles, un dels noms destacats del moviment dels esbarts i la dansa a Catalunya l’Amb So de Cobla també acollirà una nit dedicada a l’Any Cubeles protagonitzada per la Cobla de Cambra de Catalunya que estrenarà en directe el disc Les músiques dels ballets de Manuel Cubeles i per l’Esbart Marboleny que interpretarà una selecció de danses de Cubeles en l’espectacle La difícil senzillesa.

El concert inaugural, que tindrà lloc el dimarts 3 d’agost a les 22 h, també serà un dels actes destacats amb el grup vocal Quartet Mèlt acompanyat de la Cobla Contemporània.

Igual que a l’edició de l’any passat, el festival complirà amb totes les mesures de seguretat vigents i serà gratuït. L’accés serà mitjançant invitació, que es pot reservar a través del web www.lagorga.cat.

L’Amb So de Cobla, el Festival de Cobla de Catalunya, és l’únic festival de música a Catalunya dedicat al so de la cobla, un festival sense límits en l’exploració d’aquest so únic i autòcton català, però sense perdre de vista els seus orígens tradicionals. El certamen és un projecte inspirat per l’Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós, acollit i impulsat per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural (Departament de Cultura – Generalitat de Catalunya), gestionat per l’Ajuntament de Palamós, amb el suport de la Diputació de Girona i la col·laboració de la Confederació Sardanista de Catalunya.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp