El festival mariner Palamós Terra de Mar proposa la descoberta dels punts d’interès cultural, mediambiental i paisatgístic del municipi

Demà dissabte, 29 de maig, el tradicional festival mariner Palamós Terra de Mar posa en marxa el segon cap de setmana consecutiu d’activitats, en un format de la seva 14a edició, adaptat a les condicions per evitar contagis per Covid. L’objectiu és evitar l’acumulació de moltes persones en un sol àmbit, com és el port, espai on a cada edició realitzada fins ara s’ha concentrat el festival.

Per a poder participar en qualsevol de les activitats previstes, amb aforament limitat i protocols d’higiene en tots els espais, cal fer reserva anticipada de l’entrada al web: www.terrademar.cat.

Aquest cap de setmana la temàtica girarà entorn les “Activitats blaves”, amb la descoberta dels punts d’interès cultural, mediambiental i paisatgístic del municipi.

D’aquesta manera es programarà la visita guiada al poblat ibèric de Castell (29 de maig a les 12 h); al Camí de Barba-rossa seguint les passes del corsari que atacà Palamós el 1543 (29 i 30 de maig a les 16 i 17.45 h); o la ruta pel port de Palamós que permetrà conèixer racons, històries, i anècdotes de pescadors, camàlics i mariners (29 i 30 de maig a les 16 h).

També s’inclouen les propostes: Camí litoral, que permetrà un recorregut històric i paisatgístic de gran bellesa natural en el tram entre La Fosca i la platja de Castell. (29 de maig 16.30 i 18 h; 30 de maig 16.30 h); o bé el Camí de mar, una passejada pel camí de ronda de Palamós, amb guiatge i tast (30 de maig 18 h).

A banda també es destaquen les visites guiades al Museu de la Pesca; a la seva exposició temporal “Cartografia de Palamós, el Port i la Vila”, o bé a l’Espai del Peix amb tastet, on també es podrà assistir a demostracions de cuina en directe i degustació de plats tradicionals de la cuina dels pescadors de Palamós.

Exposició de maquetes de Playmobil i cicle de cinema
Fins al 6 de juny també es podrà visitar (Capella del Carme), l’exposició de maquetes nàutiques de Playmobil, formades per clics mariners i elements marítims.

Cal destacar la programació especial que ha preparat els Cinemes Arinco amb motiu del Palamós Terra de Mar. Per al divendres 28 de maig, a les 20h, tindrà lloc la projecció de la pel•licula amb temàtica marítima i mediambiental “Uno zero uno”, i que serà precedida per la conferència que realitzarà la campiona d’Espanya 2019 d’apnea i cinquena del mundial, Isabel Sánchez Aran. Aquesta pel•licula també es projectarà el dissabte 29 i el diumenge 30 de maig a les 17 h.

Aquest cicle especial de pel•licules amb temàtica marítima i mediambiental es tancarà el divendres 4 de juny, amb la projecció del film “Jacques” dedicada a la figura de l’oceanògraf francès Jacques Cousteau.

“Zero plàstics a mar”
Palamós Terra de Mar 2021 té enguany com a temàtica protagonista, la lluita contra la contaminació marina provocada pels plàstics, amb l’eslògan “Zero plàstics a mar”.

El darrer cap de setmana del festival, 5 i 6 de juny, el programa farà protagonista la “sostenibilitat i els esports de mar”, amb la realització d’accions de conscienciació mediambiental amb la neteja de l’entorn natural de Palamós, i la realització d’esports nàutics.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp