El festival mariner Palamós Terra de Mar supera els vint mil visitants en la seva desena edició

Aquest cap de setmana, 14 i 15 de maig, Palamós ha acollit la desena edició del festival marítima Palamós, Terra de Mar, que un any més ha tornat a acollir milers de visitants, més de 20 mil, que durant aquests dos dies han passat pel port de Palamós, gaudint de les diverses activitats relacionades directament amb l’àmbit marítim que tenen com a objectiu fomentar la cultura, el patrimoni i les tradicions marineres.

Enguany el Palamós, Terra de Mar ha tingut com a eix central la navegació possibilitant a tot el públic visitant que ho ha desitjat poder fer batejos de mar i recorreguts marítims amb embarcacions clàssiques. En total durant els dos dies s’han fet prop d’un centenar de sortides amb quatre embarcacions diferents que han realitzat recorreguts marítims de trenta minuts, mitjançant les quals s’ha ofert la possibilitat al públic de conèixer l’experiència de la navegació amb diverses tipologies de vaixell.

Les embarcacions participants en aquestes navegacions han estat el vaixell centenari de vela llatina El Rafael, un dels grans llaguts de la mediterrània amb base al port de Palamós, les goletes palamosines Pepa Bandera de 24 metres d’eslora i dos pals, i la Jolie Biche, construïda l’any 1956 i actualment aparellada amb vela cangrea; així com el Corsari Negre, aquesta darrera de 23 metres d’eslora i dos pals i amb base al port de l’Estartit.

A aquests batejos de mar també s’ha afegit i, principalment per als més menuts, la navegació amb embarcacions de vela lleugera mitjançant els vaixells “Raquero” del Club de Vela Palamós, i també els recorreguts nàutics pel port amb els caiacs de l’empresa Kayaking Costa Brava.

Visites als vaixells atracats al port
El públic visitant també ha atapeït l’oferta de visites als vaixells participants al Palamós Terra de Mar, entre els quals es destaquen el remolcador Punta Mayor, de 60 metres d’eslora, propietat de la Direcció General de la Marina Mercant i dedicat a tasques de rescat.

També s’ha pogut visitar la flota d’embarcacions de pesca del port palamosí que participen en l’activitat turística de la Pescaturisme. A bord d’aquestes barques el públic participant ha pogut escoltar les explicacions dels seus patrons i conèixer el vaixell per dins.

A banda el port ha comptat amb la presència del vaixell Ciutat Badalona, un veler, aparellat de quetx, de 24 metres d’eslora i dos pals construït l’any 1929. També ha estat al port de Palamós el Sant Ramon, un quillat de fusta de 15m construït el 1904 per a la pesca d’arrossegament en parella i actualment vaixell escola. Aquests vaixells també s’han pogut visitar.

Primera Travessa Popular de Natació
Enguany l’activitat ha comptat amb la novetat de la realització dissabte al matí de la primera Travessa Popular de Natació Badia de Palamós, que va organitzar el Club de Natació de Palamós que se suma d’aquesta manera al festival mariner.

Variada oferta d’activitats
A banda dels vaixells, el públic del festival ha pogut participar i visitar els tallers mariners, la mostra de productes del mar, assistir a l’exhibició de curses de llanxes d’època, provar els jocs mariners per a la mainada, visitar el Museu de la Pesca, seguir les competicions de vela i les de llagut de rem, tastar la cuina marinera, gaudir de les diverses propostes d’animació infantil i jocs tradicionals, o dels concerts i música, entre altres.

El Terra de Mar ha comptat amb un mercat d’artesans que s’ha ubicat al port pesquer de Palamós, i els comerciants de la vila han decorat amb elements mariners les seves botigues distribuïdes per les zones comercials del municipi, sumant-se d’aquesta manera i durant tot el cap de setmana a aquest festival mariner de la Costa Brava.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat