El festival mariner Palamós Terra de Mar tanca l’edició de 2021 amb un cap de setmana dedicat a la sostenibilitat i els esports aquàtics

Aquest proper dissabte 5 de juny, el tradicional festival mariner Palamós Terra de Mar posarà en marxa el tercer i últim cap de setmana consecutiu d’activitats, en un format de la seva 14a edició, adaptat a les condicions marcades pel Procicat per evitar contagis per Covid.

Les activitats previstes per aquest cap de setmana del 5 i 6 de juny estan dedicades a la “Sostenibilitat i els esports de mar” amb accions de neteja de l’entorn natural de Palamós tant per mar com per terra, amb sortides i arribades al moll.

D’aquesta manera es programarà, per al dissabte 5 de juny al matí, la sortida de Plogging (de 9 a 11 h) on es practicarà esport amb consciència mediambiental; la sortida d’eco-swimming (a les 12 h) amb recollida de brossa i plàstic mentre es practica la natació en aigües obertes; la neteja del fons marí del port de Palamós a càrrec dels centres de submarinisme del municipi (a les 9 h),i la recollida d’elements surants en superfície amb caiac per la costa de la platja de Castell (a les 10 h).

El mateix dissabte a la tarda s’inclouen les propostes: Mostra de deixalles marines recuperades de la zona litoral per les barques de la Confraria de Pescadors de Palamós, a les 17 h; la xerrada ‘Els plàstics a mar’ amb el pescador en actiu i activista ambiental Miquel Ferrés, a les 17 h, o el taller de reciclatge de brossa marina, amb dues sessions a les 18 i a les 18.45 h.

Pel que fa a diumenge, es podran dur a terme les següents activitats: iniciació al caiac (a les 9.30 h); snorkel a les Illes Formigues (a les 9 h); tastet de paddle surf (de 10 a 14 h, també el dissabte); iniciació a la vela lleugera (de 10 a 13.30 h, també el dissabte); encontre de Rem Baix Empordanès amb exhibició de rem amb banc fix (a partir de les 10 h); la V Nedada Popular per la Badia de Palamós (a les 12 h), o el 20è Concurs de Pintura Ràpida (a les 10 h).

També destaquen les visites guiades al Museu de la Pesca, gratuïtes per aquelles persones que hagin participat en alguna de les activitats del Terra de Mar.

Per a poder participar en qualsevol de les activitats previstes, amb aforament limitat i protocols d’higiene en tots els espais, cal fer reserva anticipada de l’entrada al web: www.terrademar.cat.

Visita de la Nao Victòria al port de Palamós
Fins aquest diumenge 6 de juny es pot visitar al port de Palamós la Nao Victòria, la rèplica de la caravel·la que va donar la primera volta al món ara fa 500 anys.

Del dimecres 2 al divendres 5 de juny l’Ajuntament de Palamós ha organitzat visites guiades amb diferents cursos dels centres de primària i secundària del municipi a la Nao Victòria perquè l’alumnat conèixer la història d’aquesta rèplica del navili que, entre els anys 1519 i 1522 va fer la primera volta al món circumnavegant el planeta, capitanejada per Juan Sebastián Elcano i Magallanes.

L’horari de visites per al públic en general és de 10 a 20.30 h cada dia fins diumenge 6 de juny, i les entrades es poden reservar prèviament al seu web (www.fundacionnaovictoria.org) o al mateix moll, davant el vaixell.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp