El festival mariner Palamós Terra de Mar torna a repetir èxit de participació en la que ha estat la seva vuitena edició

Aquest cap de setmana, 17 i 18 de maig, Palamós ha acollit la vuitena edició del festival marítima Palamós, Terra de Mar, que un any més ha tornat ha acollir milers de visitants que durant aquest dos dies han passat pel port de Palamós, gaudint de les diverses activitats relacionades directament amb l’àmbit marítim que tenen com a objectiu fomentar la cultura, el patrimoni i les tradicions marineres.

Enguany el Palamós, Terra de Mar, que l’any passat va estrenar la seva condició d’anual, ha tingut com a eix central la presentació del turisme pesquer al port de Palamós, que a partir del mes de juny organitzaran conjuntament la Confraria de Pescadors de Palamós i el Museu de la Pesca.

El públic visitant del festival ha pogut apropar-se a la Pescaturisme, tot pujant a diverses barques d’arrossegament del port palamosí, seguint les explicacions dels seus patrons i mariners, conèixent la seva feina i el seu vaixell i fins i tot sortint a navegar per la badia com un tastet de l’experiència.

Visites als velers
A banda de conèixer l’activitat del turisme pesquer, el públic del Palamós Terra de Mar també ha pogut visitar els vaixells participants atracats al port, entre els quals es destaquen el bergantí-goleta Cervantes Saavedra, que amb el port base a València esdevé un dels vaixells escola més grans del Mediterrani, amb una eslora de 50 metres i una superestructura i tres mastelers que li atorguen una superfície vèlica d’uns 950 m2.

A banda el públic del Palamós Terra de Mar també ha pogut visitar la resta de vaixells participants atracats al port, entre els quals es destaquen tres dels velers tradicionals més grans de Catalunya, concretament el pailebot Santa Eulàlia del Museu Marítim de Barcelona; i les goletes Far Barcelona del Consorci El Far; i el Ciutat Badalona del port Marina Badalona.

En aquest apartat clàssic cal recordar la participació dels grans llaguts de la mediterrània: Sant Ramon, i El Rafael, que a banda de ser visitables han ofert sortides a mar. El festival mariner també ha convidat al vaixell Guardamar Polimnia de la Direcció General de la Marina Mercant i dedicat a tasques de rescat; així com a una àmplia flota d’embarcacions de vela llatina.

Variada oferta d’activitats per a tots
A banda dels vaixells participants els visitants del festival han tingut l’oportunitat de participar i visitar els tallers mariners, la mostra de productes del mar, realitzar el bateig de mar de vela lleugera, assistir a l’exhibició de llanxes d’època, provar els jocs de models navegables amb radiocontrol, visitar el Museu de la Pesca, iniciar-se a la navegació amb caiac i amb el llagut de rem, o tastar la cuina marinera.

El Terra de Mar tindrà també ha organitzat un mercat d’artesans a la zona de la Planassa fent de nexe d’unió entre el port i el centre del municipi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat