El festival marítim Palamós Terra de Mar comptarà enguany amb la participació del submarí Tramontana

El cap de setmana del 26 i 27 de maig, el port de Palamós acollirà el festival marítim Palamós, Terra de Mar, que organitza l’Ajuntament de Palamós amb la col•laboració de la Diputació de Girona i de Ports de la Generalitat. Aquesta serà la sisena edició d’un festival que s’organitza cada dos anys a Palamós i que ja s’ha consolidat al municipi, amb més de vint mil visitants en la darrera edició de 2010.

El fil temàtic d’aquesta nova edició és el món submarí, amb l’objectiu de donar a conèixer aquest medi des de diferents disciplines, incidint en els vaixells submergibles.

EL TRAMONTANA AL PORT DE PALAMÓS
En aquest sentit i entre els diversos vaixells participants cal destacar la presència del submarí Tramontana S-74 de l’Armada Espanyola.

La visita d’aquest submarí es produeix quasi 30 anys després de la darrera que un vaixell d’aquest tipus va fer a un port gironí, concretament va ser també al port de Palamós l’any 1984 i a càrrec del submarí de l’Armada Espanyola Narciso Munturiol S-35.

Aquest vaixell amb base al port de Cartagena forma part de la flota de quatre submarins que actualment té l’Armada Espanyola. Amb una eslora de quasi 70 metres i una cota de profunditat d’uns 300 metres, el vaixell compta amb una dotació d’unes seixanta persones.

El submarí Tramontana serà visitable per al públic interessat dins el festival Palamós Terra de Mar durant tot el cap de setmana, donant a conèixer de prop com treballen les dotacions d’aquests submarins així com la tecnologia amb la qual compten.

TRES DELS VELERS TRADICIONALS MÉS GRANS DE CATALUNYA
A banda del submarí el públic del Palamós Terra de Mar també podrà visitar la resta de vaixells participants, entre els quals es destaquen tres dels velers tradicionals més grans de Catalunya, concretament el pailebot Santa Eulàlia del Museu Marítim de Barcelona; i les goletes Far Barcelona del Consorci El Far; i la Ciutat Badalona del Marina Badalona.

Precisament aquestes tres embarcacions allargaran la seva estada al port palamosí durant la propera setmana amb l’objectiu d’obrir aquests vaixells als escolars dels centres de primària de Palamós que del 28 al 30 de maig hi realitzaran visites guiades.

A banda d’aquestes embarcacions també cal destacar la presència del remolcador Punta Mayor de la Direcció General de la Marina Mercant i dedicat a tasques de rescat; o bé del vaixell Thetis (d’arqueologia subaquàtica de la Generalitat). També en l’apartat clàssic es comptarà amb la participació dels grans llaguts de la mediterrània: Sant Ramon i El Rafael, així con d’una amplia flota d’embarcacions de vela llatina.

UN AMPLI VENTALL D’ACTIVITATS
El festival mariner Palamós, Terra de Mar, inclourà al port diversos espais on es mostraran exposicions relacionades amb institucions d’investigació subaquàtica, així com d’entitats i empreses relacionades amb el submarinisme.

Un dels objectius principals d’aquest festival mariner de la Costa Brava, és que el públic participi de manera activa en totes i cadascuna de les seves propostes. En són exemple la fira d’artesans, tallers mariners i les demostracions d’oficis del mar, els batejos de mar amb vaixell de vela, i la iniciació al submarinisme, el concurs de ranxos mariners, els jocs infantils, la música o els espectacles.

El públic del festival també podrà sol•licitar participar en les descobertes del litoral palamosí, amb recorreguts guiats per la costa del municipi mitjançant les quals descobrir els seus referents mediambientals i paisatgístics.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat