El festival ONADANCE enceta, aquest cap de setmana, la seva 20a edició

El festival ONADANCE ja ho té tot a punt per a iniciar la seva 20a edició que s’encetarà aquest proper divendres 6 d’octubre.

Aquest any es compleixen els 20 anys que es va gestar el primer Palamos Summer Dance, fruit de la relació estreta entre la reconeguda companyia de dansa palamosina CobosMika Company i l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós, en un procés que va anar evolucionant fins que l’any 2016 va néixer l’ONADANCE amb el format actual de Festival Internacional de dansa de tardor.

Les arts del moviment de més actualitat
Del 6 d’octubre al 15 de desembre es desplegarà la programació d’espectacles de dansa professional d’aquesta nova edició del festival, que enguany inclou una desena de propostes, consolidant un any més la seva oferta escènica al territori amb la representació de les arts del moviment de més actualitat, i amb espectacles per a tots els públics, que tindran lloc Teatre La Gorga, però també n’hi haurà a la Sala Petita del Teatre o en espais públics del municipi a l’aire lliure.

L’ONADANCE 2023 s’encetarà aquest primer cap de setmana d’octubre, amb tres propostes ben diferents, gratuïtes i per a tots els públics, i en aquest cas totes elles a la plaça de Catalunya. Divendres 6, a les 20:30 h, (ÍOR) Marc Fernández i Julio León; i The sad mat method, Paula Sánchez i Carla Sisteré.

Dissabte 7, a les 19 h, Carena Work in progress, amb Cia. La Córcoles, una impactant proposta de funambulisme sobre cable. I diumenge 8, a les 12 h, Dansa d’arrel: tradició i contemporaneïtat, amb CobosMika Company.

El festival continuarà amb el destacat Concurs de Joves Intèrprets, que aquest any arriba a la 9a edició, i que tindrà lloc el diumenge 15 d’octubre a les 18 h, al teatre La Gorga, amb accés gratuït.

Així mateix, fruit de les residències fetes al Teatre La Gorga, el divendres 20 d’octubre, a les 20:30 h, la Cia. Puntos de Partida presentarà, per a públic adult, la seva proposta L280: La balada del Cuerpx; i la Cia. Las dueñas del balón ho farà el dissabte 9 de desembre, a les 18 h, amb l’espectacle per a públic familiar, El meu monstre. Aquestes dues propostes compten amb accés gratuït.

També per a públic familiar, i per a primera infància 0-5 anys, el diumenge 29 d’octubre, a les 12 h, i en aquest cas a la Sala Petita, la Cia. Creamoviment presentarà Paisatges. Estudi #1.

Com a plats forts del festival ONADANCE 2023 es destaca la presència de la coreògrafa Lali Ayguadé i el ballarí i creador Akira Yoshida, que el dissabte 4 de novembre, a les 20:30 h, presentaran Togheter to get ther. També cal fer referència a la participació dels ballarins i coreògrafs Clementine Telesfore i Lisard Tranis, que el divendres 24 de novembre presentaran La mecànica de l’infortuni, a les 20:30 h, al teatre.

Tancarà el festival CobosMika SEEDs, amb una nova creació de Peter Mika i una altra de Jeremy Alberge, el divendres 15 de desembre, a les 20:30 h, al Teatre La Gorga.

20 anys fent protagonista la dansa
Enguany se celebren 20 anys d’aquest festival de dansa palamosí que va néixer sota el nom de Palamos Summer Dance, impulsada conjuntament per CobosMika Company i l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós, com una estada de dansa amb vocació internacional centrada en la formació, el diàleg i l’intercanvi d’experiències entre professionals de la dansa contemporània.

Es portava a terme entre la segona i la tercera setmana de juliol i consistia en una setmana intensiva on s’impartien cursos de dansa contemporània però també de hip hop, circ, jazz, fusió… o d’altres disciplines i per a diferents nivells. Simultàniament, es programaven espectacles de dansa d’aquestes disciplines.

Aquella primera estada del Palamos Summer Dance, va anar evolucionant més cap a programació d’espectacles fins que el 2016 va néixer l’ONADANCE, tal com el coneixem en l’actualitat.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp