El jovent de Palamós demostra les seves habilitats culinàries amb el concurs “Canya a l’olla!”

Avui dimarts 22 de juliol, l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Palamós ha posat en marxa el concurs de cuina per a joves, “Canya a l’olla!”. Aquesta proposta, totalment gratuïta, té com a objectiu la realització d’una proposta lúdica i divertida, a la vegada que s’introdueix els joves al món de la cuina, aportant-los els coneixements bàsics per a poder elaborar una cuina senzilla, equilibrada i saludable.

El concurs s’ha iniciat aquest matí al Mercat Municipal sota la direcció del xef palamosí Tomàs Brull, i amb la participació de quatre equips formats, cadascun d’ells, per quatre joves del municipi de 13 a 30 anys. L’objectiu d’avui és el contacte dels participants amb els professionals de les parades del mercat que els han assessorat amb el producte fresc que poden utilitzar per a l’elaboració de les diverses receptes que han d’elaborar.

Les propostes del xef que condueix el concurs són sempre a base de productes saludables i de proximitat i amb ingredients que es poden aconseguir a preus assequibles. Aquestes premisses obren la porta a poder parlar i promocionar entre el jovent, per exemple, les varietats de peix menys conegudes però d’una qualitat excel·lent. Els concursants es trobaran durant les sessions del concurs, amb diverses proves que hauran de superar per a l’elaboració de les seves receptes.

Aquest concurs dona l’oportunitat de treballar el desenvolupament d’habilitats per l’autonomia i la independència dels i les joves, però també obre un ampli ventall de possibilitats per transmetre coneixements arrelats al territori.

“Canya a l’olla!” comptarà amb dues sessions més que es duran a terme els matins de dijous i divendres vinent, 24 i 25 de juliol, però en aquest cas a l’Espai del Peix, on els participants comptaran amb l’assessorament de diverses mestresses de casa.

El jurat d’aquest concurs està format, a cada sessió, per dos professionals diferents del sector de la restauració, que tenen en compte i puntuen aspectes com: el valor estètic del plat, el gust, el treball en equip o la higiene.

L’equip guanyador del concurs de cuina per a joves, “Canya a l’olla!”, tindrà com a premi una ruta amb caiac pel litoral de Palamós.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Joventut

Relacionades per entitat