El local municipal de les galeries Carme es converteix en el gran espai polivalent de les entitats al centre del municipi

El proper dissabte, 25 de gener, a partir de les 17 i fins a les 20 h, tindrà lloc la jornada de portes obertes de l’espai municipal polivalent de les Galeries Carme, ubicat en el primer pis de l’edifici situat al carrer de Dídac Garrell i Tauler, 10, en ple centre del municipi.

L’acte té lloc un cop han finalitzat les obres d’adequació i millora que s’han realitzat, i està adreçat a tota la ciutadania del municipi, però de manera especial als membres de totes les associacions locals, ja que la reforma realitzada està pensada perquè aquestes entitats puguin treure el màxim rendiment d’aquest equipament.

El projecte d’obres va ser elaborat pels Serveis Tècnics de l’Ajuntament de Palamós amb l’objectiu convertir aquest local, de 500 m2, en el gran espai municipal polivalent destinat a les entitats del municipi. Amb aquest interès s’ha dut a terme la redistribució del seu interior. Les obres realitzades varen ser adjudicades a l’empresa Comsa Service Facility Management SAU, per 130.521,49 euros.

Aquest equipament ja va ser remodelat l’any 2015 i fins a l’inici del projecte d’obres que ara ha finalitzat, acollia principalment un sala d’exposicions i d’actes, i dues sales independents i diàfanes. Malgrat l’espai i la ubicació, la seva distribució i concepció no permetia un ús plenament polivalent i independent.

Màxima polivalència d’aquest equipament
El nou projecte executat ha estat pensat per donar la màxima polivalència a l’espai que podrà acollir diverses activitats al mateix temps.

D’aquesta manera s’ha creat una gran sala d’actes amb cabuda de fins a 300 persones, que si es requereix, es podrà dividir en dos espais diferenciats mitjançant una mampara corredissa. Aquesta sala està equipada amb tarima, cadires i taules, per a la utilització de les entitats i segons les necessitats de les activitats que organitzin.

A banda també s’ha inclòs la ubicació d’una sala de reunions i un despatx, així com un magatzem i lavabos. Les obres han permès la instal•lació íntegra de nous tancaments exteriors així com la renovació d’equipaments com ara la climatització de l’espai.

A aquest espai cal sumar també el que està situat just al seu davant, de 60 m2 i independent del primer. Es tracta del nou Espai Jove que actualment s’està condicionant i equipant, creant les diverses zones d’activitat, entre altres l’espai audiovisual i multimèdia, els elements per tallers i jocs, zona d’estudi, així com el mobiliari genèric.

Espai de referència de les associacions
Aquestes noves dependències de les Galeries Carme també són la nova seu de les àrees municipals de Joventut, Cooperació i Solidaritat, així com de Participació.

D’aquesta manera l’actual Punt Jove de Palamós, ubicat al carrer de Santa Marta i seu fins ara de l’Àrea de Joventut, també es converteix en espai polivalent per a les activitats de les entitats locals.

L’objectiu de la reforma realitzada a l’espai municipal polivalent de les Galeries Carme, és el de convertir aquest equipament en el de referència de les associacions palamosines, punt de trobada d’aquestes, on realitzar activitats però també on proposar i generar iniciatives.

A partir del dilluns vinent, dia 27 de gener, totes les entitats que ho desitgin podran sol•licitar, directament al mateix equipament, la utilització dels diversos espais d’aquest local.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/07/2024

Relacionades per entitat