El MIC’16 assoleix rècords de participació i traslladarà a Girona els actes d’inauguració i de clausura

Els organitzadors del Torneig Internacional de Futbol Base MIC – Mediterranean International Cup (MIC) han vist com enguany s’ha incrementat de manera exponencial el nombre de clubs participants en la seva 16a edició. El MIC, que tindrà lloc del 23 al 27 de març a 23 municipis gironins, ha incrementat de manera destacada el nombre d’equips inscrits, superant els 50 equips nous.

El nombre de jugadors, entrenadors, tècnics i persones vinculades a cadascun d’aquests clubs nous (sobre el mil•ler de persones) fan que augmenti aproximadament fins a les 6000 places, l’aforament necessari per als actes d’inauguració del torneig i de les finals on es compta amb la presència de la majoria dels clubs participants.

Aquest augment dels clubs participants ha coincidit amb la reducció de l’aforament de l’estadi municipal Palamós-Costa Brava, que per poder acollir els partits de Segona Divisió A de la UE Llagostera, ha hagut d’adaptar-se a la normativa de la Lliga de Futbol Professional (LFP) amb la instal•lació de seients, passant de les 4.500 localitats, a les 3.714 actuals, una capacitat insuficient per a acollir l’aforament previst per l’organització durant els actes d’inauguració i de les finals d’aquest torneig.

L’Ajuntament de Palamós ha valorat la possibilitat de poder ubicar grades a l’estadi municipal que complementessin l’aforament però les possibilitats que s’oferien no garantien el nombre de places requerides per aquest any ni tampoc per a possibles creixements de participació en futures edicions.

Aquesta situació ha suposat cercar una alternativa per part de l’organització del MIC que garantís el nombre de places necessàries i, en aquest cas, ha estat el camp del Girona, a Montilivi.

Palamós segueix sent seu de referència del MIC
Palamós i el MIC tenen una vinculació molt estreta, ja que des que el torneig es juga a la Costa Brava l’any 2001 (després d’una primera edició a les illes Canàries) totes les finals s’han disputat en aquest estadi municipal, que també ha estat l’escenari de les inauguracions.

Palamós seguirà sent seu de referència del MIC, ja que a l’estadi municipal s’hi mantindran les finals de la jornada del dissabte 26 de març (MIC Integra, dues de categoria femenina i dues de categoria aleví), mentre que als camps annexes “Josep Massot i Sais” es disputarà part de la competició aleví F-7. En total s’hi jugaran una cinquantena de partits.

Cal destacar també que el MIC compta, com cada any, amb juvenil A del Palamós CF per a jugar el partit inaugural que en aquesta edició es disputarà a l’estadi del Girona.

A banda l’organització de la competició preveu centralitzar nous actes a Palamós amb de partits de la fase final del torneig, i valora la possibilitat de realitzar al teatre La Gorga, conferències que al voltant de l’esport de futbol puguin fer personatges rellevants d’aquest àmbit esportiu, i que aquest any podria ser el exjugador del CF Barcelona, Julio Alberto.

Es dispara el nombre d’equips participants
Quan falta poc més d’un mes per a l’inici de la competició ja estan en procés de tancar-se les inscripcions per a les categories cadet, infantil, aleví F-11, i aleví F-7, mentre que queden poques places a la juvenil femení juvenil-cadet i femení infantil-aleví.

Per donar cabuda a tots els participants, el torneig amplia el nombre de seus i passa de les 21 que hi havia fins ara a 23. Girona i Fornells de la Selva s’incorporen a una llista que també integren Begur, La Bisbal d’Empordà, Calonge, Cassà de la Selva, L’Escala, L’Estartit, Hostalric, Llagostera, Lloret de Mar, Mont-ras, Palafrugell, Palamós, Platja d’Aro, Sant Antoni de Calonge, Sant Feliu de Guíxols, Santa Coloma de Farners, Santa Cristina d’Aro, Sils, Torroella de Montgrí, Tossa de Mar i Vidreres. La competició es disputarà en un total de 27 terrenys de joc.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat