El municipi de Palamós se suma a la campanya de sensibilització amb motiu del Dia Internacional del Dol Perinatal

L’Ajuntament de Palamós se suma a la campanya de sensibilització amb motiu del Dia Internacional del Dol Perinatal i Gestacional, que es commemorarà el proper diumenge 15 d’octubre, i que és adreçat al dol per la pèrdua d’un fill durant l’embaràs, el part o el període neonatal.

L’objectiu de la iniciativa és el de fer visible a la societat local la realitat que viuen les famílies que perden el nadó durant la gestació o al poc de néixer.

Amb motiu d’aquesta commemoració internacional, durant tota aquesta setmana la balconada de l’edifici de l’Ajuntament de Palamós s’il·lumina de color rosa i blau, recordant una realitat que, lluny de ser minoritària, es produeix en un 20% dels embarassos.

A l’Estat espanyol, aquestes pèrdues afecten cada any entre 80.000 i 90.000 dones, a les seves famílies i el seu entorn més pròxim.

La mort gestacional, perinatal o neonatal d’un fill o filla ─en funció de si la mort és a partir de la setmana 22 de l’embaràs, en els moments previs o posteriors al part o en el primer mes de vida─ és una realitat present en força famílies. Avui en dia, el dol lligat a l’arribada d’un infant continua sent un tema tabú a la societat, que invisibilitza aquestes famílies i el seu dolor, i menystenint les seves pèrdues.

Des de l’entitat Umamanita, es treballa en el suport a les famílies que viuen aquesta situació, fomentant iniciatives com la de la campanya de sensibilització que té lloc aquesta setmana, o bé impulsant recursos adreçats a les famílies afectades o bé als professionals sanitaris que les atenen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp