El Museu de la Pesca, a Palamós, organitza el III Curs d’Iniciació a la Navegació Astronòmica

El dissabte 25 i el diumenge 26 de gener, el Museu de la Pesca, a Palamós, organitzarà la tercera edició del Curs d’Iniciació a la Navegació Astronòmica, que amb el nom de “L’aventura de la longitud” és adreçat a navegants i a totes aquelles persones interessades en l’astronomia.

En sessions de matí, tarda i nit, aquest interessant taller permetrà apropar als seus participants a les tècniques per a reconèixer els estels, orientar-se enmig del mar en la foscor com s’ha fet tradicionalment i sense GPS, i aprofundir en l’evolució de la navegació nocturna al llarg de la història.

Entre les activitats previstes es destaca l’aprenentatge a la utilització del compàs i a saber llegir una carta nàutica, el càlcul de distàncies, el reconeixement dels estels, la navegació amb les coordenades del cel, la utilització de l’almanac, el càlcul de la posició mitjançant la meridiana, l’eclíptica o el zodíac.

El III Curs d’Iniciació a la Navegació Astronòmica també inclourà el coneixement de les darreres innovacions tecnològiques en aquest camp així com un planetari de grans dimensions on es realitzaran espectaculars projeccions de l’esfera celeste.

Reserva de plaça
Les persones interessades a poder participar al curs, encara poden fer la seva reserva de plaça a la seu del Museu de la Pesca, ubicat al port pesquer de Palamós (972 600 424, museudelapesca@palamos.cat). Cal destacar que el preu d’aquest taller és de 70 €, i les places són limitades.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat