El Museu de la Pesca i l’Oficina de Turisme de Palamós revaliden el distintiu del Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà

El Museu de la Pesca i l’Oficina de Turisme de Palamós han estat guardonats, un any més, amb el distintiu del Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà, que atorga el Consell Comarcal i que s’han lliurat avui dimarts, en un acte que ha tingut lloc al Parc dels Estanys de Platja d’Aro.

Aquest guardó premia empreses i serveis que promouen al Baix Empordà un turisme inclusiu, posant en valor la comarca com a destinació turística accessible i generant un nou valor diferencial i qualitatiu en la competitivitat turística.

En nom de l’Ajuntament de Palamós, la regidora de Turisme i Cultura, Núria Botellé, ha recollit la distinció de l’Oficina de Turisme i, per part del Museu de la Pesca, l’ha recollit el seu director, Miquel Martí, acompanyat d’un tènic del museu. Les distincions les han lliurat el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Loureiro; i el conseller de Turisme, Xavier Dilmé.

Propostes adaptades del Museu de la Pesca i l’Oficina de Turisme
El Museu de la Pesca treballa des de fa temps en l’adaptació de la seva exposició i activitats. D’aquesta manera es destaca l’adaptació dels seus audiovisuals al llenguatge de signes i subtítols, així com l’edició amb Braille de les guies de l’exposició permanent.

També es destaca l’activitat “A l’art tothom i té part”, una visita guiada accessible, on els diferents sentits són el fil conductor per tal de tocar, olorar, tastar, mirar i escoltar; o bé l’audioguia incorporada recentment a la visita a la llotja del port pesquer i la subhasta del peix, que amb un total de quatre idiomes diferents, inclou també el llenguatge de signes.

L’Oficina de Turisme de Palamós, que va estrenar seu el juliol de 2021, ubicada als baixos de l’edifici “Jaume II”, concretament al número 2 del passeig del Mar, s’ha adequat a les persones amb mobilitat reduïda amb la ubicació de rampes d’accés, adaptació de lavabos o bé el disseny dels taulells a una alçada adequada a les persones amb cadira de rodes.

A banda també es destaca l’adaptació dels materials d’informació així com l’aplicació al seu web d’un programari que permet la consulta de continguts a les persones amb deficiències visuals o daltòniques.

A banda del lliurament d’aquest distintiu, el Consell Comarcal del Baix Empordà també ha presentat avui una nova publicació que recull 31 propostes de turisme inclusiu que ofereix la comarca.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat