El Museu de la Pesca inaugura una exposició dedicada al personatge de còmic “Corto Maltés”

El divendres vinent 23 de setembre, a les 19 h, el Museu de la Pesca (moll pesquer de Palamós), inaugura una exposició temporal dedicada a Corto Maltés, el personatge de ficció creat el 1967 pel reconegut dibuixant italià Hugo Pratt.

Sota el títol “Hugo Pratt i Corto Maltés: itineraris creuats”, la mostra té per objectiu posar de relleu la figura d’aquest personatge de culte en el circuit dels còmics, així com la vida i l’obra del seu creador.

La inauguració comptarà amb la presència del comissari i coordinador de l’exposició, Paco Linares, que obrirà la mostra amb una conferència sobre la relació de Corto Maltés amb el mar, la navegació i els vaixells, elements característics de l’univers del personatge. En acabar la conferència s’oferirà una visita guiada a la mateixa exposició.

Corto Maltés, mariner romàntic, rude, somiador i valent
El personatge de Corto Maltés, mariner romàntic, rude, somiador i valent, pertany al temps de les grans aventures de finals del segle XIX i principis del XX, al mateix món que Jack London o Robert L. Stevenson.

Gràcies al vast coneixement del seu creador, Hugo Pratt, Corto Maltés viu al llarg de la sèrie de 12 títols tot tipus d’aventures i reptes vitals a diferents escenaris d’arreu del món, intrèpides històries que se situen entre 1913 i 1927.

Fins al pròxim 6 de novembre, al Museu de la Pesca
“Hugo Pratt i Corto Maltés: itineraris creuats” és una mostra creada per la Universitat d’Alacant i el Museu Universitat d’Alacant, i es podrà visitar de forma gratuïta a la sala d’exposicions temporals del Museu de la Pesca, fins al dia 6 de novembre.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat