El Museu de la Pesca inicia una nova edició de l’activitat “Imatges que fan parlar”

Aquest proper divendres 7 d’octubre, a les 19 h, el Museu de la Pesca iniciarà una nova edició de la proposta “Imatges que fan parlar”, que té com a objectiu documentar la memòria històrica a partir dels records que evoquen als participants, les fotografies d’altres èpoques que recullen persones, activitats, paisatges o indrets.

Records de joventut dels 60 i 70
Aquesta activitat obrirà temporada al Museu de la Pesca, amb una sessió dedicada a parlar dels “Joves a Palamós a la dècada dels 70. Records de joventut en un poble de la costa”.

En total es projectaran unes cinquanta imatges mitjançant les quals es recordarà com es divertien els joves palamosins a finals dels anys 60 i principis dels 70, fent protagonistes les fotografies que recullen passejades pel poble, balls, carnaval, fires, o jornades a la platja.

Tot gaudint d’aquestes fotografies entranyables, es demanarà als assistents que ajudin a posar noms a les persones que hi apareixen tot compartint records de Joventut.

“Imatges que fan parlar”
Amb “Imatges que fan parlar” l’aportació d’informació es vehicula mitjançant els records de molts palamosins i palamosines que van ser testimonis dels fets o de les diverses èpoques que recullen aquestes fotografies que es projecten en les diverses sessions programades cada temporada.

Aquesta participació ciutadana permet entre altres, definir i concretar l’activitat de la qual es parla, les persones, o els racons que mostren les imatges que formen aquest fons.

Amb aquesta proposta el Museu de la Pesca aconsegueix apropar i descobrir tota aquella informació oral del passat immediat de la vila que no ha estat escrita ni quantificada enlloc, activant una proposta que possibilita també que la memòria individual de la gent no es perdi.

Calendari 2016
L’activitat “Imatges que fan parlar” comptarà enguany amb dues sessions més. Després de l’inici de divendres vinent seguirà el dia 11 de novembre amb la temàtica “Transportistes i carreters. Altres oficis del port” i, finalment, el dia 16 de desembre, amb la darrera de les sessions d’aquesta temporada que girarà entorn “del moll pesquer de Palamós”.

“Imatges que fan parlar” és una activitat iniciada l’any 2009 pel Museu de la Pesca que forma part del programa “Memòria viva” i compta amb la col•laboració de la Càtedra d’Estudis Marítims (UdG–Ajuntament de Palamós) i del Centre de Documentació de la Pesca i el Mar (Documare).

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp