El Museu de la Pesca obre una nova edició del cicle de documentals “Mar fràgil”

Avui dilluns, 15 de juliol, a les 20 h, el Museu de la Pesca de Palamós obrirà el cicle de documentals “Mar Fràgil”. Aquesta mostra se centra en la projecció durant la setmana de celebració de la Verge del Carme (patrona de la gent de mar), concretament els dies 15, 16 i 17 de juliol, de tres produccions audiovisuals que són vinculades al patrimoni marítim.

Totes les sessions d’aquest cicle són amb accés gratuït i tindran lloc a les 20h del vespre al Museu de la Pesca.

El cicle s’inaugurarà avui dilluns amb la projecció del documental “El vaixell fenici Mazarrón II” que parla de la troballa de les restes de dues embarcacions d’època fenícia a les costes de Múrcia i del paper de l’arqueologia subaquàtica en la recuperació del patrimoni marítim. La sessió forma part del Festival Internacional de Cine Arqueológico del Bidasoa (FICAB), que se celebra en el marc de les activitats complementàries a l’exposició temporal “Navegants d’Aiguamolls. 2000 anys de secrets enfonsats”.

“El dia a dia dels pescadors de Palamós”
L’endemà, dimarts 16 de juliol, dia de la Verge del Carme, es realitzarà una sessió especial de presentació de les noves imatges incorporades a l’exposició permanent del Museu de la Pesca, sota el títol “El dia a dia dels pescadors de Palamós”. Recull la vida quotidiana (24 h) de quatre pescadors en actiu del moll palamosí: en Miquel (arrossegament), en Pere (arts menors), en Carles (encerclament) i en Quim (palangre).

Les imatges mostren els protagonistes en la seva vida habitual tant en la mar com a terra. Aquesta sessió també s’inclou en la 9a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic, organitzada per la Generalitat de Catalunya.

El cicle es tancarà dimecres amb “El món submarí de la Mediterrània”
Finalment eI dimecres 17 també es presentaran públicament les imatges estrenades recentment al primer àmbit del Museu de la Pesca, dedicades als peixos, sota el títol “El món submarí de la Mediterrània”.

Aquestes imatges seran comentades pel responsable de les filmacions, Ramon Casabayó, que parlarà de la passió pel mar i la imatge submarina.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat