El Museu de la Pesca presenta a Girona el llibre “Passat, present i futur de les confraries de pescadors. Una mirada des de l’Economia Social i Solidària”

L’Espai 22, a Girona, acollirà divendres vinent 10 de febrer, a les 19 h, la presentació del llibre “Passat, present i futur de les confraries de pescadors. Una mirada des de l’Economia Social i Solidària”, editat per la Fundació Promediterrània (Museu de la Pesca), de Palamós.

La presentació comptarà amb la participació dels autors d’aquest treball, els investigadors de la Càtedra d’Estudis Marítims, Joan Lluís Alegret i Alfons Garrido, acompanyats del conseller de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Nadal, que és autor del pròleg del llibre.

A més també hi seran presents representants de la Fundació Promediterrània (Museu de la Pesca), editors del llibre; i de l’Ateneu Cooperatiu de les Terres Gironines, i del Galp Costa Brava, que hi han donat suport.

“Passat, present i futur de les confraries de pescadors. Una mirada des de l’Economia Social i Solidària”, és el resultat del cicle de conferències que els investigadors Joan Lluís Alegret i Alfons Garrido, van dur a terme a diferents confraries gironines el 2021, per analitzar el passat i els reptes de futur del sector pesquer i les seves institucions.

L’obra repassa més de dos mil anys d’història del potent moviment cooperatiu en la pesca marítima, en forma de confraries, gremis, associacions i pòsits.

La funció essencial que encara exerceixen les confraries de pescadors dins del sector pesquer expliquen per què estan incloses dins l’anomenada Economia Social i Solidària. Però, malgrat la seva rellevància i trajectòria històrica, avui les confraries afronten desafiaments i amenaces molt importants a l’ombra de la Política Pesquera Comuna per continuar representant els interessos del conjunt del sector pesquer.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp