El Museu de la Pesca presenta un nou programa d’activitats per aquest 2024, mitjançant les quals poder “Des-connectar”

Coincidint amb l’inici d’any, el Museu de la Pesca (Fundació Promediterrània) posarà en marxa dues noves activitats que s’incorporen a la seva àmplia programació de propostes culturals, gastronòmiques i patrimonials.

Es tracta del programa “Des-connecta amb el Museu de la Pesca”, mitjançant el qual es proposa al públic interessat que hi participi per gaudir d’aquesta iniciativa en un indret tan especial com és l’Espai del Peix (ubicat damunt l’edifici de la llotja del port pesquer de Palamós) i poder desconnectar del seu dia a dia.

“L’Art&Vi” i “Degustacions Literàries”

La proposta se centra en dues activitats “L’Art&Vi” i “Degustacions Literàries”, que tenen com a objectiu poder sumar aquells públics que no són participants habituals de les activitats que es programen de manera regular per part del Museu de la Pesca.

 “L’Art&Vi”, es durà a terme a l’Espai del Peix coincidint amb els dies 20 de gener, 24 de febrer i el 23 de març, de 17 a 19 h de la tarda. Aquesta activitat consisteix a transmetre els valors de la mar i de la pesca a través de l’art, on el públic participant, assessorats per Lluís Rodríguez, artista i exarmador d’una de les barques de pesca del port de Palamós, pugui iniciar-se a l’art de la pintura mentre es degusten vins de la zona.

L’altra activitat, “Degustacions Literàries”, es durà a terme un cop cada de trimestre, i té per objectiu combinar la literatura amb la gastronomia, impulsant una manera de desconnectar fent allò que més agrada i, a la vegada, un mètode per connectar amb el Museu a través de la literatura i la gastronomia.

Els participants de l’activitat podran fer degustació de cuina marinera gaudint de la conversa amb autors de llibres, obres de teatre o poesia, escollits  especialment per a cada sessió.

La primera edició de les “Degustacions Literàries” tindrà lloc el dia 23 de febrer a les 19 h a l’Espai del Peix, i comptarà amb la participació de l’escriptora Regina Rodríguez Sirvent, autora del llibre “Les Calces al Sol”, que ja compta amb 15 edicions i més de 30.000 exemplars venuts.

Gran part de la història de la protagonista passa als Estats Units, però en el relat es fan diverses mencions a la vila de Palamós, com per exemple les barraques de S’Alguer, el carnaval de Palamós, o la Festa Major. Motius pels quals es considera una immillorable amfitriona per obrir les sessions de les “Degustacions Literàries”.

Les entrades per a poder participar de qualsevol de les dues activitats incloses en el programa “Des-connecta amb el Museu de la Pesca”, ja es poden adquirir mitjançant el web: www.museudelapesca.org, o bé directament a la botiga del Museu de la Pesca.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Patrimoni

Relacionades per entitat