El Museu Marítim de Barcelona acull l’exposició “Tripulacions” elaborada pel Museu de la Pesca

Avui dijous 21 de febrer a partir de les 19 h tindrà lloc al Museu Marítim de Barcelona la inauguració de la mostra “Tripulacions. La gent de bord de les barques de pesca”, que ha estat cedida temporalment al Marítim pel Museu de la Pesca de Palamós.

Precisament l’acte d’inauguració de l’exposició a Barcelona comptarà amb la participació de la regidora de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Palamós, Gràcia Artigas, i del director del museu palamosí, Miquel Martí.

Aquesta exposició, que es podrà veure al vestíbul de l’edifici de les Drassanes Reials de Barcelona fins al dia 7 d’abril, permet apropar-se al rol o prototips de feines del conjunt d’homes que treballen a bord d’una barca de pesca, a la seva tripulació.

L’EXPOSICIÓ “TRIPULACIONS”
“Tripulacions. La gent de bord de les barques de pesca” destaca com tots i cadascun dels rols d’una tripulació són necessaris per a poder sortir a pescar i que cadascú té un paper clau durant la jornada de feina en mar. L’exposició fa un ampli repàs de les seves tasques, els horaris que es realitzen en cada tipus de pesquera i les barques que utilitzen en cada cas.

En aquesta exposició es presenten els membres de les tripulacions de les barques de pesca més comuns de Catalunya resumides en sis pescadors amb sis papers ben diferenciats.

Mitjançant aquesta exposició s’explica la feina de cadascun, la tecnologia que utilitzen per a desenvolupar-la i el seu lloc a l’embarcació. A més a més es fa un repàs d’aquells temes clau per entendre millor aquest ofici, com per exemple: l’associacionisme laboral, la formació, la tradició, la tecnologia o la seguretat.

L’exposició “Tripulacions. la gent de bord de les barques de pesca” ja es va presentar i mostrar durant el juny de l’any passat a la sala d’exposicions temporals del Museu de la Pesca de Palamós amb gran èxit de públic.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat