El nou edifici de l’escola Vila-romà, a Palamós, obre les portes avui coincidint amb l’inici del curs escolar 2013-2014

Aquest matí (12/09/13) coincidint amb l’inici del curs escolar 2013-2014, s’han obert per primera vegada les portes del nou edifici de primària de l’escola Vila-romà.

Més de 200 alumnes dels sis cursos de primària han estrenat avui les noves classes d’un equipament de 2.500 m2 de superfície global construïda (planta i pis), que inclou també la biblioteca, el menjador, la cuina i el gimnàs.

Un projecte llarg i altament reivindicat al municipi
Aquest projecte, altament reivindicat al municipi, ha permés adequar aquest centre als requeriments d’una escola de dues línies. En aquest sentit ja hi va haver una primera fase (iniciada l’abril del 2007 i acabada l’octubre de 2008) de construcció de l’edifici d’educació infantil.

La fase d’obres del nou edifici de primària que aquest estiu s’han enllestit es van iniciar a mitjans del mes de desembre de 2010.

Tot i la previsió inicial de poder enllestir el projecte coincidint amb l’inici del passat curs escolar, problemes econòmics de l’empresa que en aquell moment tenia adjudicada la construcció de l’edifici van fer que finalment renunciés a finalitzar els treballs per la qual cosa la Generalitat es va veure obligada ha adjudicar de nou les fases que havien quedat pendents.

El cost global d’aquestes obres ha superat finalment els quatre milions d’euros que són aportats en la seva totalitat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Jornada de portes obertes
Coincidint amb l’estrena del nou centre escolar el dissabte 21 de setembre tindrà lloc una jornada de portes obertes per tal que totes les persones que ho desitgin puguin conèixer les noves instal•lacions de l’escola Vila-romà.

Posteriorment, i un cop l’activitat escolar del nou curs s’hagi establert amb tota normalitat, es fixarà una data per a la realització d’un acte d’inauguració oficial del nou equipament escolar.

L’Escola d’Adults a l’antic edifici
Amb l’entrada en funcionament de la nova escola Vila-romà, se substitueix definitivament l’antic edifici que amb el temps havia quedat obsolet per a les necessitats actuals d’un modern equipament escolar.

L’Ajuntament de Palamós però vol aprofitar el vell edifici de l’escola Vila-romà per tal de no perdre totalment la seva utilitat per a usos formatius, amb l’objectiu d’ubicar-hi l’Escola d’Adults del municipi i els serveis de l’Aula d’Aprenentatge, depenents de l’Àrea municipal d’Ensenyament, donant continuïtat d’aquesta manera a l’activitat docent que sempre ha tingut aquest equipament.

Amb la proposta d’ubicar l’Escola d’Adults del municipi a l’actual edifici de l’escola Vila-romà es resol el problema de manca d’espai i d’instal•lacions que actualment té l’Aula d’Aprenentatge, sumats a la despesa de lloguer d’aquest equipament situat en un edifici de titularitat privada del carrer de Salvador Albert i Pey.

Obres de condicionament
Els Serveis Tècnics municipals han elaborat un projecte de condicionament que l’Ajuntament de Palamós té previst realitzar en breu per tal d’habilitar l’actual edifici de l’escola Vila-romà al seu nou ús, i principalment centrat en la millora dels accessos a l’edifici que seran totalment independents als del centre de primària per tal de no interferir en l’activitat escolar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat