El nucli de Sant Joan es torna a engalanar amb flors i plantes en una nova edició de l’activitat “Sant Joan Florit”

L’Associació de Veïns de Sant Joan amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palamós, organitzarà el proper diumenge dia 5 de maig, l’activitat “Sant Joan Florit”, l’exposició de flors i plantes d’aquest popular barri palamosí. Aquesta proposta tindrà lloc durant tot el dia, a partir de les 10 del matí i fins a les 20h del vespre, i es durà a terme a tot l’àmbit del nucli antic de Sant Joan i la plaça de Mn. Gumersind.

Activitat de revetlla

El dissabte 4 tindrà lloc, a partir de les 18 h, un acte de revetlla amb l’inici del procés de decoració dels carrers, anomenat el “making of”, i a les 18:30 h, la plaça de Mn. Gumersind acollirà el concert de la formació Canela N’Drama, que oferirà una selecció de boleros, tangos, rumbes i jazz.

 El dia següent, diumenge 5, els carrers del nucli de Sant Joan i els balcons i finestres de les cases que hi ha ubicades, lluiran els colors de les plantes i les flors exposades. Un total de 16 carrers i places s’engalanaran enguany a Sant Joan, als quals se li sumaran un total de 26 espais, patis i jardins particulars decorats amb flors, que restaran oberts per al gaudi de tot el públic assistent.

Activitats paral·leles

A banda de les propostes de decoració i ambientació floral, l’Associació de Veïns organitzarà activitats paral·leles, com el mercat d’artesania i art floral, amb parades que s’ubicaran a la plaça de Mossèn Gumersind, i que exposaran durant tot el dia, de 10 a 20 h.

Precisament en aquesta plaça i en el mateix horari també s’ubicarà una àmplia mostra de pintura, a càrrec d’artistes locals. L’art pictòric també tindrà un apartat destacat amb l’exposició d’obra de la palamosina Natàlia Casellas, que es podrà visitar durant tot el dia a la rectoria de Sant Joan.

La diversitat d’activitats és una de les característiques destacades del “Sant Joan Florit”, i a partir de les 10:30 h, s’iniciaran les propostes a l’escenari de la plaça de Sant Joan, amb una sessió de balls de salsa a càrrec dels ballarins locals, Cristopher & Pili.

Posteriorment, a les 11 h, tindrà lloc el Concurs de dibuix infantil a la plaça de Sant Joan, i  paral·lelament també s’iniciaran les passejades amb poni a l’espai del Mas Oliver, on els més menuts també podran gaudir d’un corral amb xais. Aquesta proposta s’allargarà fins a les 14 h, i tindrà continuïtat a la tarda, concretament de les 17 a les 19 h.

A les 11:15 h es durà a terme el tradicional repic de campanes a l’església de Santa Eugènia; i tot seguit el lliurament de premis del concurs de redacció organitzat per la biblioteca El Caliu, de Sant Joan.

L’activitat musical prevista en el programa s’encetarà a les 11:30 h amb el concert que la formació Palamós Gospel Choir realitzarà a l’església de Sant Joan. Una mica més tard, a les 12 h, i al carrer Major, serà el torn per a la dansa contemporània, a càrrec de la formació CobosMika SEED’s, que li seguirà a les 12:30 h, el concert que duran a terme a l’escenari de la plaça de Sant Joan, la coral de l’escola La Salle i el Coro Rociero Azahares.

Dinar popular a la plaça de Mn. Gumersind

Entre les diverses propostes previstes cal fer esment al tradicional dinar popular que se servirà a partir de les 14 h a la plaça de Mn. Gumersind, i en aquest cas amb una “fideuà” com a plat principal. Hi haurà taules i cadires i només caldrà portar plats i coberts.

Els tiquets per a l’arrossada es poden comprar al preu de 10 euros, a l’establiment Ca l’Angeleta, la farmàcia Massaneda i l’estanc de Sant Joan.

Can coral, dansa i concert

A partir de les 16:30 h l’activitat musical es reprendrà a l’escenari de la plaça de Sant Joan, amb l’actuació de la coral de l’Institut-escola Vila-romà i, posteriorment, a les 17 h, serà el torn de la formació “Veus que bé” de l’espai de música de l’escola Vedruna. Les actuacions previstes damunt aquest escenari inclouran, a partir de les 17:45 h, les coreografies que realitzaran els grups de la Fàbrica de la Dansa.

Finalment, l’activitat festiva d’aquesta jornada es tancarà a partir de les 18:30 h amb un concert de música senegalesa, de percussió i dansa.

Programa amb tota la informació i domàs

L’organització posa a l’abast de tot el públic, el programa de l’activitat, que inclou totes les propostes lúdiques i musicals previstes, així com un plànol dels carrers i espais on es localitzen les activitats i les zones decorades amb flors i plantes. Aquest  programa es pot descarregar accedint al web: www.santjoanpalamos.cat.

L’Associació de Veïns de Sant Joan també ofereix a tots els veïns i veïnes que ho desitgin, i al preu de 2 euros, el domàs del “Sant Joan Florit” per a ser ubicat a la finestra o balcó de cada habitatge, i que es pot adquirir a la farmàcia Massaneda, a l’establiment Ca l’Angeleta i l’estanc de Sant Joan.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat