El Palamós CF és homenatjat per la Generalitat de Catalunya amb motiu del seu 125è aniversari

Les instal·lacions de l’INEFC Barcelona va acollir ahir (30/10/23) al vespre, l’acte Arrels esportives, amb el qual la Generalitat homenatja als clubs i les federacions que enguany celebren 50, 75, 100 i 125 anys des de la seva constitució, contribuint a la promoció i al creixement de l’esport a Catalunya.

L’entitat amb més veterania de les presents a l’acte va ser el Palamós CF, el club degà del futbol català, que enguany celebra el seu 125è aniversari.

Aquest acte va ser encapçalat pel president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, que va destacar “l’esforç, la constància, la perseverança, el treball en equip, i l’esperit de superació” de les entitats homenatjades i de l’esport català en general.

 El cap de l’Executiu va fer lliurament del guardó d’homenatge al Palamós C.F., al president de l’entitat esportiva palamosina, Toni Heras; en un acte que també va comptar amb la presència de la secretària general de l’Esport, Anna Caula, de l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, i del regidor d’Esports de l’Ajuntament de Palamós, Josep Coll.

Durant el passat mes de juny l’entitat esportiva palamosina va realitzar l’acte central del 125è aniversari, amb una festa a l’Estadi Municipal de Palamós. Aquell mateix mes, i amb motiu d’aquesta destacada celebració, el Palamós CF va ser l’entitat escollida per obrir la programació de la festa major del municipi, amb l’acte del pregó.

 Palamós CF, 125 anys d’història

Fundat per Gaspar Matas l’any 1898, el Palamós CF és el club de futbol amb més antiguitat a Catalunya i el segon més antic de l’Estat. Del 1926 al 1940 es denominava Palamós Sports Club, ja que va adoptar altres modalitats esportives com el ciclisme o la natació.

A principis de la dècada dels noranta, el Palamós va arribar al seu zenit esportiu. La temporada 1989/90 va debutar a la Segona Divisió, on va estar sis temporades consecutives, convertint-se en l’equip revelació de la categoria, ja que acabava l’última jornada amb possibilitats de disputar l’ascens a primera divisió.

El 1992 van guanyar la Copa Generalitat (actual Copa Catalunya). El club va perdre la categoria de Plata en finalitzar la temporada 1994-95 i va anar perdent  categories fins a arribar a 1a Catalana, remuntant durant la temporada passada fins a pujar a la Superlliga Catalana.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp