El Palamós CF obrirà la Festa Major 2023 amb la realització del pregó, que durà a terme amb motiu de la celebració enguany del seu 125è aniversari

La Festa Major de Palamós 2023 s’obrirà enguany amb el pregó que realitzaran, els integrants del Palamós CF, el club degà del futbol català. L’Ajuntament de Palamós ha volgut que aquesta destacada entitat esportiva palamosina representi el municipi a l’obertura del període festiu local, amb motiu de la commemoració enguany del 125è aniversari d’aquest club esportiu.

L’acte del pregó tindrà lloc el divendres 23 de juny, a les 20 h, al parc del Convent dels Agustins. Aquest inici de festa comptarà també amb les peces musicals que interpretarà la coral El Progrés, juntament amb l’Associació Atlètica Palamós, que un any més aproparà la Flama del Canigó, i també de la Colla Gegantera i Grallers de Palamós, que hi farà diversos balls. Totes aquestes activitats acompanyen la lectura del pregó, que en aquesta ocasió serà a càrrec de representants del Palamós CF.

Palamós CF, 125 anys d’història
Fundat per Gaspar Matas l’any 1898, el Palamós CF és el club de futbol amb més antiguitat a Catalunya i el segon més antic de l’Estat. Del 1926 al 1940 es denominava Palamós Sports Club, ja que va adoptar altres modalitats esportives com el ciclisme o la natació.

A principis de la dècada dels noranta, el Palamós va arribar al seu zenit esportiu. La temporada 1989/90 va debutar a la Segona Divisió, on va estar sis temporades consecutives, convertint-se en l’equip revelació de la categoria, ja que acabava l’última jornada amb possibilitats de disputar l’ascens a primera divisió.

El 1992 van guanyar la Copa Generalitat (actual Copa Catalunya). El club va perdre la categoria de Plata en finalitzar la temporada 1994-95 i va anar perdent categories fins a arribar a 1a Catalana, on enguany ha fet una gran temporada i ha pujat a la nova Superlliga Catalana.

Dissabte vinent, 3 de juny, l’entitat esportiva palamosina celebrarà l’acte central del 125è aniversari, amb una festa a l’Estadi Municipal de Palamós.

La Festa Major de Palamós 2023
El pregó del 23 de juny obrirà una programació festiva que s’allargarà fins al dia 26 de juny.

La Festa Major de Palamós 2023, inclourà cada dia, activitats pensades per al gaudi de totes les edats. Concerts, com els de l’orquestra Selvatana el 24 de juny a la nova plaça de Josep Sarquella, o els de jazz i soul que es duran a terme al parc del Convent dels Agustins els dies 24 i 25 de juny a les 23 h.

Però també la programació musical pensada per als més joves que tindrà lloc a les Barraques, ubicades a la platja, activitats infantils i familiars, realització d’espectacles o el tradicional castell de focs de cloenda, seran algunes de les propostes previstes enguany a la Festa Major, que es duran a terme, majoritàriament, a l’aire lliure.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp