El Palamós Gastronòmic converteix els aparadors d’alguns comerços en menjadors on poder degustar les millors receptes dels restaurants de la vila

Demà divendres, 21 d’octubre, les jornades Palamós Gastronòmic realitzaran, per segon any consecutiu, la proposta de cuinar i servir sopars en espais o escenaris especials, principalment aparadors d’algunes botigues de la vila, projectant aquesta simbiosi única entre el sector de la restauració i el del comerç de Palamós.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, pionera i original, és la d’apropar al públic en general la filosofia de les jornades Palamós Gastronòmic que tenen lloc durant tot aquest mes d’octubre amb l’interès d’aprofundir en la gastronomia de la vila des de tots els seus àmbits, fomentant la seva àmplia oferta culinària i degustant els seus productes autòctons.

L’activitat tindrà lloc a partir de les 19.30 h a cinc establiments situats en l’eix comercial central del municipi i, enguany també, a la coberta del centenari vaixell de vela llatina El Rafael, atracat al port pesquer de Palamós.

Els establiments participants són concretament: la sabateria Peacock (carrer Major) on el restaurant Mas dels Arcs servirà l’àpat; l’establiment d’electrodomèstics Ràdio Pepe (Av. de Lluís Companys) que comptarà amb les receptes culinàries del restaurant Caleta Blava; la botiga Verde Limón (pl. dels Arbres) on se servirà un sopar condimentat pel restaurant El Moll; l’agència Viatja pel Món (Av. Onze de Setembre) on el restaurant Rumbo al Cairo prepararà la recepta; o l’aparador de l’establiment Tentazione (c. Major) que serà l’escenari del sopar realitzat pel restaurant l’Arcada. Al vaixell El Rafael se serviran les receptes elaborades en aquest cas pel restaurant Maria de Cadaqués.

Els comensals, que participaran en grups de quatre a vuit persones, seran convidats pel mateix comerç i pel restaurant que elabora el menú.

Previ a l’inici de l’àpat, els cuiners de cada restaurant participant acabaran d’enllestir a la botiga els plats que serviran i que hauran preelaborat abans. Cada comerç ubicarà les taules completament parades per a la realització del sopar que tindrà lloc davant la mirada de clients de l’establiment i de vianants que passegin per la zona comercial de la vila.

Palamós Gastronòmic 2016
El programa d’activitats del Palamós Gastronòmic s’allarga durant tot el mes d’octubre i permeten donar a conèixer i aprofundir en la gastronomia de la vila des de tots els seus àmbits, apropant al públic l’àmplia oferta culinària del municipi.

Com és tradicional el Palamós Gastronòmic inclou dins la seva oferta de propostes els menús gastronòmics als restaurants del municipi. Un total de 18 restaurants de la vila participants en l’activitat serviran el menú especial “Palamós Gastronòmic” amb plats de peix de temporada combinats amb les millors propostes culinàries i maridats amb la cervesa Estrella Damm Inedit.

El vessant més lúdic de les jornades se centra en el Concurs de Tapes i Pinxos “Tapa Estrella”. En aquest cas cada taverna participant (13 en total) proposa un pinxo i/o tapa original (de creació pròpia) que participa en el concurs. Aquestes propostes es poden tastar a les respectives tavernes i el visitant pot puntuar-les a la plana web del Palamós Gastronòmic.

Tallers de Cuina, visites guiades a la subhasta del peix o degustació de vins, són altres de les ofertes del programa. Cal destacar també que un any més les pastisseries de la vila serveixen el popular “pastís dels Agustins” elaborat a base d’ametlles, sucre, mantega, ou i farina.

L’organització d’aquestes jornades és a càrrec de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palamós i compten amb la col•laboració del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona (Diputació de Girona), l’Associació empresarial i de comerç Fecotur, el col•lectiu de restaurants de la vila, l’Associació de Tavernes del Barri Vell, les pastisseries de la vila, el Museu de la Pesca i l’Espai del Peix; amb el patrocini d’Estrella Damm.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat