El Palamós Gastronòmic desplega les activitats incloses en el seu programa 2017

Després de deu dies en marxa, el Palamós Gastronòmic 2017 tanca una primera part de la campanya molt exitosa i encara la segona part amb una àmplia oferta d’activitats gastronòmiques que, com cada any, permeten donar a conèixer i aprofundir en la gastronomia de la vila, apropant el públic a la seva àmplia oferta culinària, degustant els productes autòctons i donant l’oportunitat de cuinar amb els professionals dels fogons.

De fet, aquest dimecres 18 d’octubre se celebrarà la darrera edició dels Tallers de Cuina amb els restaurants i tavernes de la vila. El taller es fa a l’Espai del Peix de 17 a 18.30 h amb entrada gratuïta i pretén que el públic pugui conèixer de primera mà els secrets d’alguns dels plats o receptes més populars que se serveixen en els establiments de restauració de la vila durant la campanya gastronòmica.

Visita a la subhasta i show-cooking mariner
Pel que fa a les visites guiades a la subhasta del peix de la llotja de Palamós, aquest divendres 20 d’octubre es farà l’última sessió de la campanya en tres horaris diferents, a les 16.30, 17 i 17.30 h a la llotja del port. Posteriorment a les 20 h, es durà a terme a l’Espai del Peix (situat damunt la llotja del peix) un show-cooking de cuina marinera, on es donaran a conèixer algunes de les espècies pescades en el litoral palamosí i la millor manera de cuinar-les.
L’endemà dissabte 21 d’octubre es farà el darrer show-cooking de cuina marinera, també amb peix de la confraria de pescadors de Palamós i acompanyat de vi D.O Empordà.

Maridatge amb vins D.O Empordà i cuina familiar
Les jornades “Palamós gastronòmic” 2017 també inclouen el vi com a producte destacat, per això aquest diumenge 22 d’octubre es farà la segona sessió de les visites guiades amb degustació a la finca Bell-lloc del celler Brugarol; i el tast de vins de la D.O. Empordà amb maridatge, que es durà a terme aquest dissabte a les 17 h a l’Espai del Peix.

El mateix dissabte 21 d’octubre, a les 10.30 h, l’Espai del Peix acollirà el Taller de Cuina del Peix per a famílies amb el que els més petits aprendran, al costat dels seus familiars, a fer un plat de peix seguint tot el procés, des de reconèixer les diferents espècies pesqueres, les seves qualitats organolèptiques, fins a netejar-les i, finalment, cuinar-les amb tots els ingredients.

Menús gastronòmics i concurs “#Palamosgastronomic2017”
El “Palamós Gastronòmic” ofereix una àmplia varitetat de menús gastronòmics i tapes maridats amb vins de la D.O Empordà que serveixen els restaurants i tavernes del municipi i que pretenen donar a conèixer la gastronomia de Palamós. Per això, aquest any també, les pastisseries de la vila participen a les jornades servint el popular ‘Pastís dels Agustins’, elaborat a base d’ametlles, sucre, mantega, ou i farina.

A més, les xarxes socials també hi juguen un paper destacat amb una nova edició del concurs de fotografia a Instagram #Palamosgastronomic2017 que premiarà la millor tapa i el millor menú entre els restaurants i les tavernes de la campanya. Entre tots els participants se sortejarà un cap de setmana per a dues persones a Palamós que inclou: una nit d’allotjament amb esmorzar inclòs, dos menús gastronòmics, un show-cooking de cuina marinera a l’Espai del Peix i la visita al Museu de la Pesca.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp