El Palamós Optimist Trophy es presenta amb rècord de participants

La 30a International Palamós Optimist Trophy-14 Nations Cup, regata que se celebrarà en aigües de la badia de Palamós del 13 al 16 de febrer, comptarà amb rècord de participació amb 580 vaixells procedents de 33 països.

La Palamós Optimist Trophy és un referent mundial, i ho demostra el fet que des de fa més de dos mesos que es va tancar la inscripció després d’arribar-se al màxim permès per l’organització de, 580 vaixells, i se n’han quedat més de 200 en llista d’espera.

Això cal sumar-hi els 100 entrenadors i els 800 acompanyants que fan que l’activitat sigui màxima.

Es tracta de la segona regata més nombrosa del món en vaixells –Optimist- d’una mateixa classe, després del Lago di Garda Meeting Optimist (Itàlia). L’AECIO l’ha escollit com a regata final del prestigiós circuit Optimist Excellence Cup.

Presentació de la Palamós Optimist Trophy-14 Nations Cup
La regata s’ha presentat aquest matí al Museu de la Pesca de Palamós. Miquel Aviñó, vicepresident del Club Nàutic Costa Brava-Vela Palamós (CNCB-VP), organitzador de la regata, ha fet un repàs dels principals números pel que fa a la participació i ha destacat les dues grans novetats: “Estem un any més molt contents amb l’acceptació que té el Palamós Optimist Trophy i aquest any hi haurà un nou rècord de participació amb 580 vaixells de 33 països”.

Lluís Puig, alcalde de Palamós, ha destacat “les regates que organitza el Club Nàutic Costa Brava/Vela Palamós són un referent esportiu, social i cultural i per Palamós. Tenir una regata que mou tanta gent en temporada baixa es nota de manera destacada el nostre municipi, que amb regates com aquesta torna a capitalitzar l’activitat nàutica de les comarques gironines”.

Josep Pujols, representant de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat, ha destacat el fet que “l’any que ve el Club Nàutic Costa Brava/Vela Palamós compleix 75 anys i regates com aquesta i la Christmas Race, demostren el seu potencial. Aquest club és un referent esportiu i pel Palamós Optimist Trophy i la Christmas Race ha passat regatistes que després han acabat participant en els Jocs Olímpics”.

Josep Maria Isern, vicepresident de la Federació Catalana de Vela, ha deixat molt clar “el Club Nàutic Costa Brava/Vela Palamós ha rebut les més altes distincions i és un dels clubs més importants i regates com aquesta son molt complexes d’organitzar”.

David Ruiz, representant de Ports de la Generalitat, ha mostrat “el total suport de Ports de la Generalitat amb la vela, que dóna una gran projecció a Palamós i a la nostra costa”.

El dissabte dia 16 s’organitzarà la Winner party al Village situat a la Platja Gran, una festa pels regatistes amb un sorteig de 100 regals i d’un vaixell Optimist ofert pel Club Nàutic Costa Brava/ Vela Palamós.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/07/2024

Relacionades per entitat