El Palamós, Terra de Mar, obrirà dissabte la seva sisena edició

Durant aquest proper cap de setmana el port de Palamós serà l’escenari de la sisena edició del festival mariner de la Costa Brava. Amb el nom de Palamós, Terra de Mar, el port de la vila acollirà tot un seguit d’activitats relacionades directament amb l’àmbit marítim que tenen com a objectiu fomentar la cultura i tradicions marineres.

El Palamós, Terra de Mar, que inaugurarà oficialment el dissabte 26 de maig a les 11 h el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, Josep M. Pelegrí, és organitzat per l’Ajuntament de Palamós amb la col•laboració de la Diputació de Girona i de Ports de la Generalitat.

DESCOBERTA DEL MÓN SUBMARÍ I DELS VAIXELLS TRADICONALS
El fil temàtic d’aquesta nova edició serà el món submarí, amb l’objectiu de donar a conèixer aquest medi des de diferents disciplines, incidint en els vaixells submergibles. En aquest sentit i entre els diversos vaixells participants cal destacar la presència del submarí Tramontana S-74 de l’Armada Espanyola.

A banda del submarí, el públic del Palamós Terra de Mar també podrà visitar la resta de vaixells participants, entre els quals es destaquen tres dels velers tradicionals més grans de Catalunya, concretament el pailebot Santa Eulàlia del Museu Marítim de Barcelona; i les goletes Far Barcelona del Consorci El Far; i la Ciutat Badalona del Marina Badalona. A banda d’aquestes embarcacions també cal destacar la presència del remolcador Punta Mayor de la Direcció General de la Marina Mercant i dedicat a tasques de rescat; o bé del vaixell Thetis (d’arqueologia subaquàtica de la Generalitat). També en l’apartat clàssic es comptarà amb la participació dels grans llaguts de la mediterrània: Sant Ramon i El Rafael, així con d’una amplia flota d’embarcacions de vela llatina.

A banda dels vaixells participants els visitants del festival tindran l’oportunitat de participar i visitar els tallers mariners i les demostracions d’oficis del mar, els batejos de mar amb vaixell de vela, i la iniciació al submarinisme, el concurs de ranxos mariners, els jocs infantils, la música o els espectacles.

Tot i que el gruix d’aquestes activitats tindrà lloc durant el dissabte i el diumenge, demà divendres 25 de maig, el Palamós Terra de Mar organitza una primera activitat que enceta aquest programa, realitzant a partir de les 19 h una taula rodona que amb el nom: “El fons del mar de Palamós: del temps de la descoberta de l’escafandrisme a l’actualitat”; tindrà lloc al Museu de la Pesca.

LA POLSERA DE COL•LABORADOR DEL PALAMÓS TERRA DE MAR
Enguany l’organització posarà a disposició dels visitants la polsera de col•laborador del Palamós Terra de Mar que al preu de 2 € donarà la possibilitat durant tot el cap de setmana de poder participar a totes aquestes activitats, visitar els vaixells amarrats a port, o bé aconseguir regals o descomptes en atraccions infantils, i en restaurants i bars de tapes de la vila.

Aquesta incorporació del sector restaurador i comercial de la vila és una aposta del Palamós Terra de Mar d’ampliar cap al centre del municipi les activitats d’aquest festival que té el seu centre d’acció al port de la vila.

Precisament i en aquest sentit l’entitat comercial Fecotur ha organitzat una fira de parades que s’ubicaran a la Planassa fent de nexe d’unió entre el port i el centre del municipi. Els comerciants de la vila també decoraran amb elements mariners les seves botigues sumant-se d’aquesta manera i durant el cap de setmana a la festa marinera del Palamós Terra de Mar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp