El parc de l’Arbreda acollirà enguany la 7a edició del festival Rumb(A)Palamós

Palamós tornarà a ser el centre de la rumba catalana aquest estiu, amb la realització, durant tots els divendres del mes de juliol, a les 22 h, de la 7a edició del festival Rumb(A)Palamós.

Aquesta activitat és organitza per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós, com a destacada mostra dels grups actuals que fomenten aquest estil musical, en una proposta pensada per a tots els públics i totalment gratuïta.

El festival es durà a terme enguany en un únic espai públic a l’aire lliure, concretament al parc de l’Arbreda, seguint pautes sanitàries adaptades a les normes de la Covid-19. D’aquesta manera es perd puntualment la tradicional itinerància del festival, que en totes les edicions anteriors ha permès programar els concerts en diverses places i diferents parcs del municipi.

En aquesta ocasió el festival seguirà incloent en el seu cartell una bona mostra de les formacions que fomenten el so de la rumba al país, com és el cas dels grups de: Diego Cortés, Mabel Flores, Acorde a Ti, Joan Garriga i Rumba(A)ndPalamós.

Les entrades, gratuïtes, al web: www.lagorga.cat
Dilluns vinent, 22 de juny, es posaran a disposició del públic interessat en assistir al festival, les entrades per a poder accedir als concerts previstos. Les localitats es podran retirar, gratuïtament, mitjançant el web: www.lagorga.cat.

En aquesta edició s’incorporà la necessitat de poder retirar entrada per tal d’assegurar les mesures de seguretat sanitària, que en aquest cas es garanteixen en un espai acotat, com és el parc de l’Arbreda, amb un control de l’aforament màxim, amb tot el públic assegut i possibilitant poder mantenir la distància de seguretat d’un metre i mig entre cadires.

Festival Rumb(A)Palamós 2020
La programació del festival Rumb(A)Palamós s’encetarà els divendres 3 de juliol, precisament amb la formació musical que l’any passat va ser creada expressament per al festival, es tracta concretament de Rumb(A)nd Palamós, integrada pels músics: Rafalito Salazar; David Torras, Daniel Landry, i Marc Teclas, tots ells, veus i guitarres; acompanyats per un dels percussionistes de més prestigi de la Rumba Catalana, Rambo Batista.

Posteriorment el 10 de juliol serà el torn de Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic. Fundador de Dusminguet i ànima de La Troba Kung-Fú, Joan Garriga és una figura clau per entendre l’evolució de la música popular del segle XXI feta a Catalunya. L’inventor de la Rúmbia –barreja de rumba i cúmbia amb denominació d’origen vallesana- és molt més que un pioner de la fusió: dins del seu acordió diatònic hi cap la tradició mediterrània, un coneixement gairebé enciclopèdic de l’univers llatí i de Jamaica sencera.

La tercera de les propostes del festival arribarà el divendres 17 de juliol amb els Acorde a ti, artistes gironins que amb la seva proposta són els portadors del temperament necessari i uns bons transmissors de la rumba i els seus efectes. A dins seu està la clau, el ritme, que es propaga a través de la guitarra, les veus i el “cajón”.

El divendres 24 de juliol el festival Rumb(A)Palamós posarà damunt l’escenari de l’Arbreda a la formació de Diego Cortés, un dels grans noms de la rumba, del flamenc i amb un domini extraordinari de la guitarra que ens oferirà un recorregut sonor que no deixarà a ningú indiferent.

El tancament de la programació rumbera d’aquest festival es durà terme el divendres 31 de juliol amb la participació de Mabel Flores un dels noms que comença a fer-se un lloc dins del circuit “d’autor” gràcies a un directe que suposa una gran mostra de sentiment i sinceritat. Després del seu pas per la formació “La Flor del Otro”, presenta una proposta que fa viatjar a través del worldmusic cap a l’alegria, amb dosis d’ironia, feminisme, vitalitat i emoció.

Rumb(A)Palamós esdevé el primer festival de rumba catalana de la Costa Brava, amb un clar caràcter festiu i familiar. Aquesta activitat culturalcompta amb la col•laboració de la Diputació de Girona, que aporta el seu suport econòmic per a fer possible aquesta destacada activitat cultural.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/07/2024

Relacionades per entitat