El passeig de Palamós acollirà diumenge el XIX Campionat de Catalunya Individual de bitlles catalanes

Aquest pròxim diumenge 4 de juny Palamós serà l’escenari del XIX Campionat de Catalunya Individual de bitlles catalanes, categories sènior i sub 25, que es disputarà al passeig del Mar de Palamós (a l’alçada del carrer d’Aragó).

Un total de cent jugadors i jugadores participaran en aquest campionat després de classificar-se en els Circuits Individuals que s’han celebrat durant tota la temporada a diferents comarques de Catalunya. En total hi ha representats 45 clubs d’arreu del país. Precisament el Club de Bitlles Catalanes de Palamós comptarà en aquest campionat amb la participació de dues de les seves jugadores, concretament Teresa Botet i Ana Muñoz.

Cal destacar que dels jugadors i jugadores, 60 homes i 40 dones, 10 han estat ja campions de Catalunya en alguna ocasió. L’any passat, a Castellar del Vallès, es van proclamar campions Antonio Velasco, de Llofriu, pel que fa a la categoria sènior masculí; Gerard Albiol, de La Galera, a la categoria sub25 masculí i Abril Asensio, de Ponts, a la categoria sènior i sub25 femení.

El XIX Campionat de Catalunya Individual de bitlles catalanes que es disputarà diumenge a Palamós s’iniciarà a les 10 h del matí amb l’obertura del campionat i la realització de la primera partida. Posteriorment, una hora més tard, es realitzarà la segona partida i a les 12.30 h, es disputaran les finals. L’activitat esportiva de diumenge es tancarà a les 13 h amb el lliurament de trofeus.

El Club de Bitlles palamosí
El Club de Bitlles Catalanes de Palamós va ser fundat el desembre de 2007, a iniciativa d’un grup de palamosins afeccionats a aquest esport. Aquesta va ser la llavor del primer club dedicat a l’esport de les bitlles que s’ha creat a la vila, el Club de Bitlles Catalanes de Palamós, que ha arribat a tenir un total de 30 socis federats, formant quatre equips: infantil masculí amb el nom de Sant Joan, infantil mixt anomenat El Caliu, adult masculí amb el nom de Palamós i adult femení amb el nom de Vila-romà.

Actualment el Club de Bitlles Catalanes de Palamós compta amb un total de 15 socis, El Club de Bitlles palamosí participa durant l’any a les dues lligues oficials amb altres clubs del Baix Empordà. També es destaca la seva tasca d’introducció de la pràctica d’aquest esport, tan tradicional de la cultura catalana, a les escoles de la vila, a les quals cedeix el material i organitza un torneig interescolar, que ja porta set edicions, amb la participació d’uns 80 alumnes.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat