El passeig del Mar acollirà diumenge una nova edició de la festa de Sant Antoni Abat

El pròxim diumenge 23 de gener es durà a terme a Palamós la festa de Sant Antoni Abat, amb la tradicional benedicció dels animals i l’audició de sardanes. Es tracta de la represa d’aquesta activitat, després que l’any passat s’hagués de suspendre a causa de la pandèmia.

Aquest acte és organitzat per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós i l’Agrupació Sardanista Costa Brava, i compta amb la col•laboració de la parròquia de Santa Maria i de l’empresa La Fleca de l’Empordà.

Les activitats de la festivitat de Sant Antoni Abat a Palamós s’iniciaran a les 12 h del matí a l’escenari del passeig del Mar, amb l’audició de sardanes a càrrec de la cobla Baix Empordà.

Com cada any la primera ballada de l’any que organitza l’Agrupació Sardanista Costa Brava, és dedicada al mestre i compositor sardanista, Ricard Viladesau, que va morir el 26 de gener de l’any 2005. Tot el programa girarà al voltant de la seva obra i la seva persona.

La benedicció
L’acte de benedicció dels animals tindrà lloc a partir de les 13 h del matí, davant l’antiga oficina de turisme situada al passeig del Mar (al costat dels Jardins de l’1 d’octubre), i serà celebrada pel rector de la parròquia de Santa Maria, de Palamós, mossèn Pere Narbón.

Un cop finalitzat l’acte de benedicció dels animals es durà a terme el lliurament a tots els assistents d’un dels elements tradicionals d’aquesta festivitat. Es tracta de l’anomenat “Pa de Sant Antoni” que amb motiu d’aquesta celebració i, en molts pobles de la riba mediterrània, es lliura als amos dels animals que participen de la benedicció, amb l’antiga creença de ser un aliment protector d’epidèmies i maleficis del dimoni i fins i tot, tenir una acció preventiva contra tempestes i llamps.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat