El passeig del Mar acollirà diumenge vinent una nova edició de la tradicional festa de Sant Antoni Abat, a Palamós

El pròxim diumenge 19 de gener es durà a terme a Palamós la festa de Sant Antoni Abat, amb la tradicional benedicció dels animals. Aquesta activitat que és organitzada per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós i l’Agrupació Sardanista Costa Brava, compta amb la col•laboració de la parròquia de Santa Maria i de l’empresa La Fleca de l’Empordà.

Les activitats de la festivitat de Sant Antoni Abat a Palamós s’iniciaran a les 12 h del matí al passeig del Mar, amb una audició de sardanes a càrrec de la cobla Flama de Farners.

Com és tradicional, la primera ballada de l’any que organitza l’Agrupació Sardanista Costa Brava, és dedicada al mestre i compositor sardanista, Ricard Viladesau, que va morir el 26 de gener de l’any 2005. Tot el programa girarà al voltant de la seva obra i la seva persona.

La benedicció
L’acte de benedicció dels animals tindrà lloc a partir de les 13 h del matí davant l’oficina de Turisme situada al passeig del Mar (al costat dels Jardins de l’1 d’octubre), i serà celebrada pel rector de la parròquia de Santa Maria, de Palamós, mossèn Pere Narbón.

Un cop finalitzat l’acte de benedicció dels animals es durà a terme el lliurament a tots els assistents d’un dels elements tradicionals d’aquesta festivitat. Es tracta de l’anomenat “Pa de Sant Antoni” que amb motiu d’aquesta celebració i, en molts pobles de la riba mediterrània, es lliura als amos dels animals que participen de la benedicció, amb l’antiga creença de ser un aliment protector d’epidèmies i maleficis del dimoni i fins i tot, tenir una acció preventiva contra tempestes i llamps.

Aquesta serà la vintena edició consecutiva de la celebració a Palamós de la festivitat de Sant Antoni Abat, que es va recuperar al municipi l’any 2000.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/07/2024

Relacionades per entitat