El passeig del Mar acull, aquest cap de setmana, els actes previs a l’inici del Carnaval de Palamós 2022

Aquest proper cap de setmana el Carnaval de Palamós 2022 començarà a engegar motors amb la realització de dos actes previs a l’inici oficial d’aquesta festa, que del 23 de febrer al 2 de març, omplirà de disfresses i música els carrers del municipi.

Aquest primer cap de setmana festiu s’iniciarà el dissabte 19 de febrer amb l’arrossada popular que organitza la colla de Les Folloneres, i que es complementarà amb actuacions musicals.

Aquesta proposta, oberta a tothom, tindrà lloc al passeig del Mar, davant el restaurant Can Quel (establiment que prepararà el menú), i s’obrirà a partir de les 12:30 h amb l’actuació del grup Misip Band, que oferirà la seva música en viu abans que s’iniciï el dinar.

Cal destacar que l’èxit que ha tingut la convocatòria d’aquesta activitat ha fet que ja, a hores d’ara, s’hagin esgotat tots els tiquets del menú de l’arrossada. Posteriorment al dinar, la festa seguirà fins a les 20 h, en aquest cas amb la participació de la formació musical Diamond Stick.

Diumenge 20 de febrer serà el torn per la realització del tradicional Vermut dels Pirats, que organitza aquesta veterana colla del carnestoltes palamosí. Serà a partir de les 12 h al passeig del Mar, i concretament a l’altura de l’estàtua dedicada als pescadors.

Aquesta festa popular s’acompanyarà amb la música en directe que oferirà el duet Dex’s Band.

Aquests actes previs seran el preludi a l’inici oficial dels actes del Carnaval de Palamós que tindrà lloc, el dimecres 23 de febrer amb la festa de “la Vesprà”, i que seguirà posteriorment amb l’activitat infantil del Dijous Gras, “La Despertà” i l’ambientació de comerços que tenen lloc el divendres, arribant al cap de setmana central quan es durà a terme la tradicional Rua i la Gran cercavila matinal, tancant el 2 de març amb una sardinada popular.

“Menja’t el Carnaval”
Tots aquests actes festius es complementaran un any més amb la proposta “Menja’t el Carnaval”, un itinerari gastronòmic amb el qual una dotzena de restaurants i tavernes de Palamós participants, ofereixen una proposta gastronòmica basada en els productes típics d’aquesta festa.

“Menja’t el Carnaval” s’iniciarà el dimecres 23 de febrer i s’allargarà al dimarts 1 de març, amb l’objectiu d’oferir a participants del carnaval i visitants, la degustació de tapes i plats carnavalescs, amb preus d’entre 4 i 10 €. Els establiments participants enguany són Can Nicanor, La Barberia, Barjaula, Vint el Vint, Els Divins, La Notaria, Txoko Donostiarra, El Rumba, Et Alia, l’Encís, Rumbo al Cairo i la Marmurena.

Tota la programació del carnaval a l’app “Palamós”
Cal destacar que l’Ajuntament de Palamós ja ha incorporat a la seva aplicació per a mòbils tota la informació referent al Carnaval 2022 amb l’objectiu que els usuaris puguin portar l’agenda de la tradicional Festa Major d’hivern a la butxaca.

A través de l’app “Palamós”, els usuaris, tant d’Android com d’iOS, poden consultar amb comoditat i rapidesa totes les activitats programades per aquest Carnaval, amb l’agenda d’actes segmentats per dia o per lloc de celebració i geolocalitzats mitjançant Google Maps.

Des de l’app també es podran consultar quins aparcaments de la vila hi ha a disposició durant aquests dies. L’app “Palamós” és totalment gratuïta i es pot descarregar a l’App Store i a Google Play.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp