El passeig del Mar de Palamós acull l’exposició “300 anys després” emmarcada en els actes del Tricentenari

A partir d’avui i fins al divendres 23 de maig, Palamós acull l’exposició “300 anys després” emmarcada en els actes del Tricentenari.

L’exposició itinerant a l’aire lliure s’ha ubicat al passeig del Mar a l’alçada de la confluència amb el carrer d’Enric Vincke. Aquesta mostra, ideada i produïda per Reunió de Papaia, la cedeix la Generalitat de Catalunya des de l’Oficina Tècnica del Tricentenari i en el cas de Palamós compta amb la col•laboració de l’Ajuntament de la vila.

Composta per 18 plafons i 3 mòduls, de 12m x 5.5m, amb un disseny modern i atractiu, la mostra fa un recorregut pels darrers tres segles de la història de Catalunya, els que van del 1714 al 2014.

Un dels plafons és dedicat al municipi de Palamós on es recull els fets més importants que han marcat la història dels darrers 300 anys a la vila.

“300 anys després” planteja una mirada detallada sobre com es va desenvolupar la Guerra de Successió arreu del territori i dedica un espai a comparar com era el país a principis del segle XVIII i com és avui en els àmbits de la política, l’economia i la societat, la ciència, la cultura i les tradicions.

Es tracta d’una proposta que aposta per l’atractivitat visual i pels continguts accessibles, orientada a un ampli ventall de públics, pensada per a itinerar i per a ser fàcilment presentada a peu de carrer.

Aquesta exposició vol abordar el Tricentenari des d’una perspectiva diferent, moderna però també reflexiva. Una exposició que dibuixa el fil entre el 1714 i el 2014 per a reconèixer qui érem, qui som i com ens projectem els catalans cap el què volem ser.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat