El peix de Palamós esdevé protagonista del Fòrum Gastronòmic

Aquest migdia (26/02/13), a partir de les 13 h, el Fòrum Gastronòmic de Girona ha acollit un taller d’identificació d’espècies pesqueres on s’ha fet protagonista al peix de Palamós. L’activitat ha estat organitzada per l’Espai del Peix i el Mercat Municipal de Palamós en el marc de les propostes que aquest dies tenen lloc a l’estand que la Xarxa de Mercats Municipals de Girona, de la qual el Mercat de Palamós n’és membre des de la seva creació, té ubicat al Fòrum Gastronòmic.

L’objectiu d’aquest taller ha estat poder apropar al públic en general els valors nutricionals i culinaris de les principals espècies pesqueres que capturen els pescadors palamosins, identificant el tipus de peix així com la seva millor manipulació i conservació. A banda els assistents també han pogut conèixer algunes de les receptes tradicionals on les espècies presentades són un dels ingredients principals.

El taller ha estat realitzat pel cuiner de l’Espai del Peix, Joan Cuadrat, i pel peixater palamosí Juli Torrent, de Peixos Torrent, i ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Palamós, M. Teresa Ferrés, i de la presidenta del Mercat Municipal de Palamós, Aurora Pedregosa.

El taller d’avui se suma a les diverses participacions que Palamós ha realitzat en el marc del Fòrum Gastronòmic de Girona durant aquest darrers anys, fent protagonista entre altres la Gamba de Palamós, l’Espai del Peix i el Mercat Municipal, fomentat la vila com a un destacat destí gastronòmic.

“L’ESPAI DEL PEIX”
“L’Espai del Peix” és un projecte cultural, docent i social mitjançant el qual es vol contribuir a donar a conèixer el peix fresc de la costa, a la potenciació del sector pesquer i turístic, així com a la projecció exterior de la vila de Palamós. En aquest equipament, ubicat damunt la llotja del port pesquer de Palamós, el visitant viu l’experiència de tot el procés des de la captura del peix, la comercialització i manipulació, fins que arriba al plat, i amb la finalitat de fomentar una pesca, una cuina i un consum responsables.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat