El pianista Ferran Aran estrena el seu nou projecte “El somriure de Buster Keaton” al Teatre la Gorga

El proper diumenge 3 d’abril el Teatre La Gorga acollirà l’estrena del projecte artístic del pianista gironí Ferran Aran, que amb el títol El somriure de Buster Keaton es presentarà a partir de les 18 h. L’espectacle forma part de la programació que organitza Joventuts Musicals de Palamós durant l’any, i que en aquest cas combinarà les arts del cinema i de la música.

Les localitats per a poder assistir a aquest espectacle es poden trobar al web: lagorga.cat. El preu per a l’entrada general és de 10 euros, mentre que per als socis de Joventuts Musicals és de 5 euros, i gratuït per als menors de 18 anys.

El somriure de Buster Keaton inclou la projecció de tres curts (La Mudança, La casa elèctrica i L’espantaocells) amb la interpretació, amb piano i en directe, de la música que Ferran Aran ha creat especialment per aquest projecte, proposant al públic assistent experimentar i gaudir, en viu i en directe, la interpretació de la música creada per a cadascuna d’aquestes projeccions.

En aquestes tres pel•lícules Keaton crea el seu personatge, palface, com a contraposició a Charles Chaplin. Amb la seva inexpressió, l’artista actua en els seus films creant uns gags extraordinàriament elaborats i calculats.

A La Mudança (1922) un seguit de situacions inequívoques porten al protagonista a una divertida persecució amb la policia. A La casa elèctrica (1922) es posa a prova l’enginy de l’artista per, malgrat no ser enginyer, instal•lar les darreres novetats elèctriques en una casa. I a L’espantaocells (1920) els dos protagonistes comparteixen una casa de camp i l’amor per la filla del granger. Keaton, disfressat d’espantaocells, causarà molts problemes al seu rival i al granger.

Ferran Aran, formador, creador, intèrpret
El músic, intèrpret i creador gironí Ferran Aran s’endinsa en el món de la música de molt jove, especialitzant-se en piano al conservatori de música Isaac Albéniz de Girona i iniciant la seva carrera professional dalt els escenaris a l’edat de 15 anys.

Ha format part i dirigit diverses formacions musicals i, en els darrers temps, s’ha orientat cap a la vessant creativa composant la música per a diferents projectes empresarials, documentals històrics i espectacles com El somriure de Buster Keaton.

Aran ha celebrat els 30 anys com a músic professional amb l’edició d’un àlbum de mantres titulat Sound Of Soul-Sadhana i, actualment, està en fase de producció del segon. Formador, creador, intèrpret i terapeuta, considera que “la música ens connecta amb l’ànima, i ens fa sentir tot un món de sensacions i d’emocions”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat