El ple de Palamós aprova per unanimitat dues mocions per rebutjar l’aplicació de l’article 155 i exigir l’alliberament dels presidents de l’ANC i Òmnium

Avui dimecres, 25 d’octubre, a les 9 h del matí l’Ajuntament de Palamós ha dut a terme un ple extraordinari amb l’objectiu de poder debatre dues mocions presentades per l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència.

Aquests dos documents han estat aprovats per unanimitat de les formacions municipals d’ERC, PSC, CiU, CUP i la regidora no adscrita (V.Mányik). El representant de JxPiSt.J -Junts per Palamós i Sant Joan- al consistori no ha pogut ser present al ple, però ha expressat el seu suport mitjançant un document del regidor llegit al ple per l’alcalde.

Les mocions aprovades reclamen, per un costat, el rebuig a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola amb la suspensió de l’autonomia de Catalunya, i per l’altre, exigeix la llibertat dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez, i d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

La moció en rebuig de l’aplicació de l’article 155 manifesta el suport al Govern de Catalunya i al Parlament escollit democràticament pels catalans el 27 de setembre de 2015. Condemna la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l’Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes, i demana que s’atengui la via de la negociació política per donar resposta a la voluntat popular manifestada l’1 d’octubre. També insta el Govern espanyol i els partits que li donen suport a aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya que ja estan portant a terme i que volen reblar amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola.

Pel que fa a la moció en referència als presidents de l’ANC i Òmnium, el text expressa el manifest d’exigir la llibertat immediata dels presidents d’aquestes dues entitats, Jordi Sànchez, i Jordi Cuixart, respectivament; declara la vulneració de les llibertats de les persones, recollides i protegides en tots els tractats internacionals i manifesta la persecució de la lliure expressió i del dret a decidir de les persones per part d’un estat que jutja les idees i empresona de forma il•legal.

També denuncia la manca de separació de poders a l’Estat espanyol, així com la manipulació i coacció dels mitjans de comunicació, i demana a les institucions europees que no continuïn girant l’esquena a Catalunya davant accions pròpies d’una dictadura.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat