El Ple de Palamós aprova una moció de suport a l’Hospital de Palamós davant les mesures de retallada de la sanitat pública

Ahir dimecres (04/05/11) el Ple ordinari de l’Ajuntament de Palamós va aprovar una moció de suport al posicionament dels òrgans de govern de la Fundació Mossèn Miquel Costa i el CABE (Consorci Assistencial del Baix Empordà-Hospital de Palamós) davant les mesures de retallada econòmica anunciades per la Generalitat de Catalunya.

La moció ha estat aprovada per unanimitat de totes les forces polítiques representades al consistori palamosí (grup municipal Socialista, grup municipal de Convergència i Unió, grup municipal d’Entesa Palamós-St. Joan, grup municipal de Ciutadans de Palamós, grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya Palamós-St. Joan; i el grup municipal Popular.

Amb aquest acord unànime l’Ajuntament de Palamós se suma al posicionament dels òrgans de govern de l’Hospital de Palamós els quals manifesten que aquestes mesures de retallada econòmica anunciades per la Generalitat, si es duen a terme en la seva totalitat, poden afectar de forma irreversible el nivell assistencial i sanitari a la comarca del Baix Empordà i posar en perill la viabilitat econòmica d’aquest equipament i del seu servei.

POSICIONAMENT DELS ÒRGANS DE GOVERN DE L’HOSPITAL DE PALAMÓS:
-Valorat l’esforç que es demana a la nostra entitat considerem que no el podem assumir en la seva totalitat. La proposta de reducció de 4,7 milions d’euros no es pot assumir sense posar en perill la continuïtat del servei, la qualitat del mateix i la pèrdua de llocs de treball a tots els nivells.

-De ben segur sempre hi ha aspectes que són susceptibles de millora i per tant revisarem de principi a fi tota l’estructura de producció per tal de buscar la màxima eficiència.

-Es considera, respecte l’evolució econòmica, que no s’han generat dèficits ja que hem estat molt disciplinats amb els recursos transferits pel CatSalut.

-Els recursos que el CatSalut ha esmerçat en el finançament del Baix Empordà estan situats en euros/per habitant a la franja més baixa de Catalunya, així per a l’any 2010 la mitjana de finançament per ciutadà del Baix Empordà era de 798,5 €, enfront de 1.146,6 € per ciutadà de Catalunya. És a dir, un 30% menys que la mitjana de Catalunya. Això col•loca al Baix Empordà en una clara situació desfavorable.

-El model assistencial implantat al Baix Empordà, amb bona connexió entre hospital, primària i sociosanitari i social ha estat reconegut com el model a seguir per part de la mateixa administració. No volem perdre els avanços aconseguits al llarg dels darrers anys:

•Des del punt de vista dels serveis assistencials i de la seva qualitat.

•Des del punt de vista de l’estabilitat i consolidació de l’equip de professionals que componen la nostra entitat.

•I també des del punt de vista de la riquesa que representa per a Palamós i per a la nostra comarca, tant a nivell econòmic com social i laboral.

•Per tant les mesures a prendre no han de posar en perill cap de les fites assolides al llarg dels darrers 25 anys.

•Malgrat la gravetat de la situació, s’actua amb la màxima prudència, i en cap cas s’està parlant ni d’acomiadaments, ni d’ERO (Expedient de Regulació d’Ocupació), l’objectiu és que amb el seguit de mesures explicades i amb l’optimització de l’estructura fixa que tenim, hem d’afrontar una part important de la reducció econòmica plantejada pel CatSalut, però sempre i quan puguem garantir al màxim l’activitat assistencial.

•En els propers mesos haurem de fer un seguiment dels resultats de les mesures adoptades i de l’evolució de la resta del sector. Aleshores veurem la nostra situació i si les accions que hem endegat són suficients per garantir la continuïtat futura de la nostra entitat.

REUNIÓ AMB EL CONSELLER DE SANITAT
Cal destacar que la moció municipal, que es farà arribar al president de la Generalitat i al Parlament de Catalunya, dóna suport també a la petició (lliurada el passat 15 d’abril) de l’alcaldessa de Palamós i presidenta del Patronat de la Fundació Mn. Miquel Costa i el CABE, M. Teresa Ferrés, on es demana una reunió urgent amb el conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, per tal d’exposar-li de primera mà aquesta situació i demanar un estudi de solucions de consens que garanteixin la continuïtat del servei.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat