El Ple l’Ajuntament de Palamós aprova per unanimitat una moció contra la reforma de la Llei de l’avortament

El ple municipal de l’Ajuntament de Palamós corresponent a aquest mes de gener, va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals representats al plenari, una moció contra la Llei orgànica de l’avortament que el passat mes de desembre el Consell de Ministres en va aprovar la seva reforma.

La moció ratificada en el plenari celebrat ahir dimarts dia 28, demana al Govern de l’Estat la retirada de la reforma de la Llei.

Una llei que afecta la llibertat, la salut i la dignitat de les dones
Tots els grups municipals representats al consistori palamosí (PSC, CiU, ERC, PP i EPM-ICV) consideren en aquest document que el projecte de Llei que ara es planteja des del Govern representa un extraordinari retrocés normatiu, social i ideològic que amb la seva aprovació tornaria a situar les dones en la clandestinitat, suprimint el seu dret a decidir de manera conscient, responsable i lliure sobre la seva sexualitat i maternitat.

La llei vigent declara el dret de totes les dones a adoptar lliurement decisions que afecten la seva vida sexual i reproductiva, sense més límits que el respecte als drets de la resta de persones. Tanmateix, es regula el dret a la maternitat lliurement decidida, reconeixent així a les dones la seva capacitat de decisió plena sobre el seu embaràs. Una decisió que ha de ser respectada, conscient i responsable, i amb l’empara de la llei.

És per això que el consistori palamosí destaca en la moció que la nova reforma esdevé un atemptat contra la democràcia, que afecta la llibertat, la salut i la dignitat de les dones, esdevenint un projecte que neix mort i que no compleix cap dels preceptes internacionals reconeguts a la llei anterior.

En aquest sentit el consistori palamosí destaca en la moció que la nova reforma topa frontalment amb les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), ja que restringint el dret a l’avortament augmentarà el nombre d’avortaments, es practicaran en pitjors condicions de salubritat, i empitjorarà la salut de les dones. Es tracta d’una nova política regressiva del Govern central, d’una llei discriminatòria i retrògrada que situa Espanya novament a la cua d’Europa, esdevenint el primer país que retrocedeix en drets.

La moció aprovada ahir es farà arribar al President del Govern de l’Estat; al Ministeri de Justícia; al President de la Generalitat de Catalunya; a la presidenta del Parlament de Catalunya; als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya; i als presidents de l’Associació Catalana de Municipis, i de la Federació de Municipis de Catalunya.

Dues mocions més
El Ple d’ahir també va aprovar dues mocions més, una en contra la distribució del Fons de Cooperació Local de Catalunya-2013; i la darrera en suport al manifest de l’Associació de Municipis per la Independència, a favor de la consulta d’autodeterminació del poble de Catalunya.

D’aquestes dues mocions només la primera va comptar amb la unanimitat dels grups municipals ja que la referida a l’autodeterminació va tenir el vot en contra de la formació del PP.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat