El popular periodista català, Carles Capdevila, serà el pregoner de la Festa Major de Palamós

El dissabte 23 de juny, Palamós tornarà a encetar una nova edició de la Festa Major que s’allargarà fins al dimarts 26 de juny, i que inclourà concerts, balls, activitats infantils, barraques, visites guiades, audicions de sardanes, o focs d’artifici, entre molts altres.

Enguany l’encarregat de donar el tret de sortida al calendari de festes serà el popular periodista català, Carles Capdevila, que durant els darrers mesos ha fixat la seva segona residència a Palamós.

El pregó tindrà lloc, com ja és tradicional en els darrers anys, a la plaça de la Catifa i a partir de les 20 h. Aquest acte serà precedit per l’arribada de la Flama del Canigó, a càrrec dels esportistes de l’Associació Atlètica Palamós.

A banda el pregó comptarà també amb la participació de la Coral El Progrés i de la Colla Gegantera de Palamós que amb motiu enguany de la celebració del 125è aniversari de la tradició gegantera al municipi, organitzaran una cercavila especial.

A partir de les 17.30 h i amb la col•laboració de la Colla Iluro de Mataró i la Colla Gegantera de Calonge, tindrà lloc una plantada de gegants al parc del Convent dels Agustins. Posteriorment a les 18 h s’iniciarà la cercavila gegantera amb un itinerari que recorrerà els principals carrers de la zona centre del Barri Vell, amb una nova plantada de gegants a les 19.30 h a la plaça de la Vila, per arribar finalment a les 20 h a la plaça de La Catifa, on tindrà lloc el pregó.

CARLES CAPDEVILA
El pregoner de la Festa Major de Palamós 2012 serà doncs Carles Capdevila i Plandiura (Els Hostalets de Balenyà 1965). Capdevila és llicenciat en filosofia i periodista. Actualment és el director del diari ARA, que va sortir per primer cop al carrer el dia 28 de novembre del 2010.

EL PRECEDENT A PALAMÓS
Les Jornades d’Educació i Família, organitzades pel Departament de Joventut de l’Ajuntament de Palamós i que són incloses en el projecte de Ciutat Educadora, ja van comptar l’any 2009 amb la participació de Carles Capdevila, que hi va pronunciar la conferència –Educar de bon humor-.

A partir de la seva pròpia experiència en l’educació dels seus tres fills, Carles Capdevila va analitzar en clau irònica les obsessions dels pares en el procés educador i la relació pares-mestres. Carles Capdevila destacava en aquella conferència que calia fer una crida a posar els cinc sentits en l’educació dels fills: sentit comú, sentit moral, sentit de la responsabilitat, sentit del ridícul i sobretot, sentit de l’humor.

UN PREGONER “MOLT COMUNICATIU”
El pregoner d’enguany ha estat articulista d’opinió dels diaris Avui, El Periódico i El 9 Nou (1995-2010), corresponsal a Nova York del diari Sport (1992-1994) i cap de la secció de Societat del diari Avui(1989-90).

En l’àmbit radiofònic es destaca la direcció i presentació del programa Eduqueu les Criatures a Catalunya Ràdio (2006-2010), que l’any 2010 va obtenir el Premi Radio Associació al millor programa de ràdio de Catalunya.

Director i presentador del programa Alguna Pregunta Més, dins del Matí de Catalunya Ràdio d’Antoni Bassas (2000-2007). Premi Nacional de Periodisme (2003). Premi de guió CAC (2004).

Pel què fa a la televisió ha estat col•laborador als programes El Club i Divendres, de TV3. Productor executiu del programa Fichados, per a Antena 3. 2009. Director i presentador del programa Qui els va parir. Creador, director i productor executiu de APM (TV3). 2004 fins a l’actualitat. Subdirector i guionista de Set de Notícies (TV3). 2000. Subdirector i guionista del programa televisiu Malalts de tele (gener 1998-juny 2000). Premi Ondas 1999.

Finalment cal destacar el seu vesant d’escriptor amb la realització de títols com: Nova York a la catalana. La Campana, 1996. Criatura i companyia (Premi Pere Quart d’humor i sàtira 1999). Jo vull ser famós La Campana 2002. Alguna Pregunta Més: Antologia de 10 anys de disbarats La Campana, 2004. Com a membre del col•lectiu literari Germans Miranda ha escrit contes a El Barça o la vida, Tocats d’amor i Adéu, Pujol.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat