El port de Palamós preveu una excel•lent temporada de creuers amb una quarantena d’escales i 38.000 passatgers

El port de Palamós ha donat avui el tret de sortida a la temporada de creuers 2017, que s’allargarà fins al 2 de novembre. Es preveu l’arribada de 39 escales de creuer i uns 38.000 passatgers.

Segons aquestes previsions, el port palamosí rebrà un 54% més de passatgers i un 22% més d’escales, respecte a la temporada anterior, batent el rècord d’escales del port. Les xifres d’aquesta temporada refermen el lideratge del port de la vila en l’activitat de creuers, que augmenten el turisme a la demarcació gironina i impulsen econòmicament i socialment el territori.

Pel que fa a la categoria de creuers, aquesta temporada també s’incrementen les arribades dels vaixells de luxe i les dels vaixells de categoria estàndard. D’entre les 39 escales previstes, 22 seran creuers de luxe, amb una escala més que l’any passat, i 17 creuers seran de categoria estàndard, amb sis escales més que la temporada anterior.

Aquest número de vaixells suposarà l’arribada d’un 56% de creuers de luxe i un 44% de vaixells de categoria estàndard, amb una clara diversificació de les companyies i la tipologia dels turistes de creuer.

El president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, acompanyat del primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Palamós, Jordi Pallí, el regidor de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Palamós, Emili Colls, el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, el president de la Cambra de Comerç de Palamós, Xavier Ribera, i el vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, Jaume Dulsat, entre d’altres autoritats, han donat el tret de sortida a la que es preveu serà una excel•lent temporada de creuers 2017 al port de Palamós, que ha estrenat avui el vaixell de luxe Club Med 2.

3,5 MEUR d’impacte econòmic al territori
La Generalitat té dos ports amb tràfic de creuers a la Costa Brava, el port de Roses que va iniciar la temporada el dilluns 17 d’abril i Palamós, que l’ha començat avui. Els dos ports esperen rebre en conjunt 46 escales de creuer i uns 45.000 passatgers.

Segons les dades de CLIA (Associació de Companyies de Creuers), aquests passatgers suposaran un impacte econòmic estimat de 3,5 milions d’euros al territori (3,1 milions a Palamós i 400.000 euros a Roses). Els dos ports gironins es promouen en els principals fòrum internacionals i estatals amb la marca Costa Brava Cruise Ports en què s’apleguen institucions com ara, Ports de la Generalitat, Ajuntament de Palamós, Ajuntament de Roses, Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, Cambra de Palamós i Cambra de Girona.

El Club Med 2 obre la temporada
El luxós veler Club Med 2 ha estrenat la temporada de creuers amb l’única escala que fa aquesta temporada al port baixempordanès, que torna per segon any consecutiu amb aquest vaixell.

El creuer porta a bord 114 passatgers, majoritàriament francesos i 170 tripulants. El Club Med 2 ha arribat a les 7.00 h procedent del port de Barcelona i preveu salpar a les 15.00 hores cap a Niça (França).

El creuer Club Med 2 forma part de la naviliera Club Med Cruises, una companyia especialitzada en creuers de luxe en veler. Aquest vaixell de bandera francesa té 187 metres d’eslora, 20 metres de mànega i 5 metres de calat. El luxós veler de cinc pals a l’hivern navega pels mars del Carib i a l’estiu per la Mediterrània.

Novetats 2017 a Palamós
•La temporada de creuers 2017 del port de Palamós anirà del 27 d’abril al 2 de novembre, amb una durada de vuit mesos. Els mesos amb major afluència de creuers seran setembre, amb 9 escales, i octubre, amb 8.

•Palamós rebrà set escales inaugurals dels creuers: Albatros, Aida Aura, Seabourn Encore, Seven Seas Voyager, Sirena, Island Sky i Oriana, que visitaran per primer cop el port.

•Destaca l’estrena de la companyia Aida Cruises que desembarca a Palamós amb un perfil de turista alemany. La companyia farà sis escales amb el creuer Aida Aura.

•Retorna la naviliera britànica P&O Cruises, que havia visitat Palamós amb el vaixell Canberra en diverses ocasions. Ara torna amb una escala de l’Oriana.

•Es fidelitza la companyia britànica Thomson Cruises que porta més de tretze anys visitant Palamós. Aquest any portarà sis escales del Tui Discovery i dues escales del Thomson Majesty, sent la companyia que més estades aquest any, amb un total de vuit. A més, la companyia farà tres escales amb el Tui Discovery al port de Roses. Així, aquesta temporada entre Palamós i Roses la Thomson té previstes 11 escales de creuer a la Costa Brava.

•L’aposta de la naviliera nord-americana de luxe Seabourn Cruise Lines per la Costa Brava durant més d’una dècada. Aquest any vindrà amb cinc escales del Seabourn Encore, que s’estrena enguany a Palamós, i dues escales del Seabourn Odissey, situant-se com la segona companyia del port palamosí, amb set escales. El creuer Seabourn Odissey també farà una escala al port de Roses. Així, la Seabourn enguany portarà un total de vuit escales entre Roses i Palamós.

•Les companyies de luxe Azamara Cruises, amb una escala de l’Azamara Journey i una escala de l’Azamara Quest; la companyia Regent Seves Sea Cruises, amb cinc escales del Seven Seas Voyager; la naviliera Oceania Cruises, amb quatre escales del Riviera i l’escala inaugural del Sirena; i la companyia Ponant Cruises, amb dues escales del luxós veler Le Ponant, també visitaran aquesta temporada el port de Palamós.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp